MUS er ikke en gavebod

Vær realistisk ved medarbejderudviklingssamtalen - Find krydsfeltet mellem dine ønsker og virksomhedens behov

MUS er ikke en gavebod, hvor du får alt det, du ønsker dig. Din leder vil typisk have begrænsede midler til rådighed til medarbejdernes udvikling.

Din største chance for succes ved udviklingssamtalen er, hvis dine ønsker for din udvikling matcher virksomhedens behov.

Derfor bør du
1.    lave en ønskeliste for dine opgaver og din udvikling.
2.    lave en oversigt over virksomhedens behov.
3.    fokusere på de områder, hvor dine ønsker og virksomhedens behov matcher.

Din-mulighed-for-succes-ved-MUS

Selvfølgelig kan du også tage de ønsker med til MUS, som ikke umiddelbart matcher virksomhedens behov. 

Du skal bare være klar over, at hvis du ikke kan overbevise din leder om, at de giver værdi for virksomheden, er chancen for at få dem opfyldt ikke særlig stor.

Forbered konkrete forslag til samtalen

Første skridt er at forberede dig og finde frem til, hvilke ønsker du har om nye opgaver, og hvad det kræver af udvikling og nye kompetencer.

Næste skridt er derefter at finde ud, hvordan du så opnår de nye kompetencer, der skal til for at varetage opgaverne.

Tag gerne nogle konkrete forslag med til samtalen, Så er du allerede et skridt foran, og din leder har noget helt konkret at forholde sig til – fx om det er noget, der kræver intern oplæring eller eksterne kurser, og hvad det vil koste i tid og ressourcer.

Jo mere konkrete forslag du tager med til samtalen, desto nemmere er det nemlig for din leder at tage stilling til det. .

Lav din egen dagsorden/tjekliste til samtalen

Hvis MUS er sat i system i virksomheden, er der formentlig en bestemt MUS-skabelon, som I skal følge ved mødet. Og ellers har lederen formentlig lavet en dagsorden for samtalen.
Men du bør også selv lave din egen dagsorden for mødet. Du kan være nok så velforberedt inden samtalen, men kan alligevel glemme noget i kampens hede.

Lav en liste over de vigtigste punkter, som du vil tale om på mødet, fx over
-    dine ønsker,
-    dine forslag og
-    dine argumenter.

Så har du en tjekliste, som du kan krydse af undervejs på mødet.


 

Forbered din MUS med CA's e-bog

MUS-bog-forsideEn god MUS (medarbejderudviklingssamtale) kommer ikke af sig selv. Du er selv nødt til at forberede dig grundigt. 

I CA's e-bog om MUS får du gode råd om, hvordan du får succes med din MUS og din udvikling. Du får også tips til, hvordan du kan få en MUS, hvis du ikke har én. I bogen er der praktiske værktøjer til en god og konstruktiv udviklingssamtale.  

Bogen er på 32 sider i mobilvenligt format.

 

Bestil CA's e-bog "MUS - Få mere udvikling i jobbet"

**Med min indsendelse af denne webform accepterer jeg, at CA kontakter mig telefonisk og/eller på e-mail med henblik på en dialog om CA's medlemsfordele, hvor der kan ske yderligere indsamling af personoplysninger. Jeg kan til hver en tid få indsigt i samt tilbagekalde mit samtykke og CA opbevarer data i maksimalt 3 år efter seneste interaktion, som beskrevet i CA's persondatapolitik. Ved afmelding, spørgsmål eller klager kontaktes CA's dataansvarlige: Kurt Wolf, persondata@ca.dk.

(*) Ja tak, jeg accepterer samtidig at CA sender mig e-mails med inspiration om karriere og studie-/arbejdsliv, invitationer til events og konkurrencer samt tilbud og rabatter fra CA og CA's samarbejdspartnere.