Startup-frustrationer løst med gratis sparring for iværksættere

Af Ole Strand, kommunikationskonsulent i CA.

Katrine Kot og Serap Sahin stod med alle tiders ide til en ny hoftebandage, men anede intet om at starte virksomhed og sælge produktet. Men med gratis hjælp og sparring fra CONNECT Denmark fik de virksomheden videre.

Vi kom i kontakt med Connect Denmark via vores revisor på et tidspunkt, hvor vi sad og hev os lidt i håret i frustration over, hvordan vi skulle få vores forretnings-idé til at lette. Vi er begge to civilingeniører, og havde slet ikke de nødvendige kompetencer inden for salg og marketing eller til at drive en virksomhed”, siger Katrine Kot, der sammen med Serap Sahin driver up-start-virksomheden Innoneo, der producerer hoftebandagen HipStop.

Revisoren foreslog Katrine og Serap at kontakte CONNECT Denmark, og så gik det hurtigt.

”Fra vi ringede første gang, gik der ikke meget mere end et par dage, før vi havde vores første møde med en vejleder fra CONNECT Denmark, og så kom vi på et Springbord 1-2 måneder efter”, fortæller Katrine Kot.

Springboard med erfarne erhvervsfolk

Ved et Springboard får en udvalgt start-up-virksomhed sparring i 2 timer af et nøje udvalgt panel bestående af 6-8 CONNECT-medlemmer, der har erfaring og kompetencer inden for de områder, som virksomheden gerne vil have sparring på.

CONNECT Denmark er en non-profit forening, som yder gratis sparring til danske start-ups og iværksættervirksomheder gennem et netværk på cirka 800 medlemmer, som er erfarne erhvervsfolk.

Sparring bragte virksomheden videre

Ved springboardet fik Katrine og Serap sparring på, hvordan de kunne sælge produktet, hvordan lovgivningen er på sundhedsområdet, og hvordan de kunne markedsføre det.

”Vi havde selv en idé om, hvem vores kunder var, men trængte til at få et andet syn på det. Vores store udfordring handlede meget om salg og markedsføring og kapitalrejsning. Og der var nogle meget kompetente mennesker, som kunne hjælpe os, og som også har hjulpet os lige siden med sparring og gode råd”, siger Katrine Kot. 

Med hjælp fra sparringen fik Katrine og Serap fra 2013 til 2015 tidoblet virksomhedens værdi ved kaptialtilførsel, og projektet er blevet til en selvstændig virksomhed med vækstpotentiale inden for sundhedssektoren.

Fik bestyrelsesmedlemmer via Connect Denmark

Innoneo brugte desuden CONNECT Denmarks netværk til at supplere deres eksisterende bestyrelse med 2 nye medlemmer.

"Vi fik sparring til udarbejdelse af vores bestyrelsessøgning og havde løbende en god kontakt med vores kontaktperson fra CONNECT Denmark - også med gennemlæsning af ansøgninger. - vi fik en masse ansøgninger fra relevante og dygtige personer, som vi helt sikkert ikke havde fået uden CONNECT Denmarks netværk”, siger Katrine Kot.

www.Innoneo.dk


Brug CONNECT Denmark – det er gratis

Endomondo, Trustpilot, Podio og Graduateland er nogle af de kendte virksomheder, som CONNECT Denmark har hjulpet på vej i deres startfase. CONNECT Denmark giver sparring til cirka 130 virksomheder om året.

CONNECT Denmark er en non-profit forening, som yder gratis sparring til danske start-ups og iværksættervirksomheder gennem et netværk på cirka 800 medlemmer, som er erfarne erhvervsfolk og virksomheder, herunder blandt andre IBM, Microsoft, EY, PWC, Bech-Bruun, DTU og Vækstfonden.

CONNECT hjælper på 2 måder. Dels med Pitch træning og dels med Springboards.

Lær at pitche

På en Pitch træningsdag har CONNECT udvalgt 5-8 start-ups, som hver især får mulighed for at gennemføre 2 pitches, hver af 5 minutters varighed. Pitches præsenteres for et panel af CONNECT medlemmer, der giver feedback på præsentationen og i nogen grad forretningsmodellen.

”Formålet med Pitch træningsdagen er at se, om den enkelte start-up har potentialet og modenheden til at komme videre i et sparringsforløb med CONNECT Denmark. Samtidig giver det iværksætteren øvelse i at pitche sin forretningsidé”, siger Niels Egelund, der er netværksleder i CONNECT Denmark.

Mere sparring med Springboard

Næste skridt i sparringen kan være et Springboard, hvor en udvalgt start-up-virksomhed får sparring i 2 timer af et nøje udvalgt panel bestående af 6-8 CONNECT medlemmer, der har erfaring og kompetencer inden for de om råder, som virksomheden gerne vil have sparring på.

Med udgangspunkt i virksomhedens forretningsplan giver Springboardet kompetent sparring på f.eks. kapitalfremskaffelse, sourcing og produktion, identificering og kvalificering af advisory board / bestyrelse, internationalisering, mv.

”For en Start-up er Springboardet en unik mulighed for at blive udfordret på præsentationen og indholdet af sin forretningsplan og få input og nye perspektiver. Vores Start-ups netværker med paneldeltagerne, som efterfølgende også bruger tid til at hjælpe start’ups videre med deres aktuelle udfordringer”, siger Niels Egelund fra Connect Denmark..

www.connectdenmark.dk

 

 

Katrine Kot (tv.) og Serap Sahin fik hjælp fra CONNECT Denmark til at få deres hoftebandage HipStop fra idé til virkelighed.

CA netværk for selvstændige

Du kan deltage i flere netværk for selvstændige i CA.