Tips til at søge bredt

Af Ole Strand, kommunikationskonsulent, CA karrierepartner og a-kasse

Kan det overhovedet nytte at søge job under dit faglige niveau eller i den anden ende af landet, hvis arbejdsgiveren alligevel sorterer dem fra, som er overkvalificerede eller har et forkert postnummer?

Ja, men det kræver, at du selv gør en særlig indsats for at trænge igennem arbejdsgiverens automatreaktioner, fortæller Jeanette Sand Stibius, som er karriererådgiver i CA a-kasse.

”Når arbejdsgiveren ansætter, vil han selvfølgelig helst have en, der matcher profilen. Er du underkvalificeret, skal du først læres op. Er du overkvalificeret, frygter han, at du kun har søgt jobbet i mangel af bedre og smutter, så snart du kan komme til det. Det samme gælder, hvis du bor langt væk. Så ser han kun trafikpropper, togaflysninger og en medarbejder, der bliver træt af den lange transport. Derfor er du nødt til at overbevise ham om, at du virkelig vil det her job”, siger Jeanette Sand Stibius.

Overbevis arbejdsgiveren på forhånd

I sådanne tilfælde nytter det ikke noget at vente på, at du (ikke) bliver indkaldt til samtalen. Du er nødt til at have fat i arbejdsgiveren up-front.

”Ring, inden du sender ansøgningen. Spørg ind til, om det vil være et problem, hvis du er overkvalificeret eller bor langt væk. Find ud af, om du kan imødekomme arbejdsgiverens bekymringer, og fortæl, hvorfor du rigtig gerne vil have det job. Det er virkelig vigtigt, at du får fat i den, der ansætter, og får overbevist vedkommende om, at du passer til jobbet, og at du gerne vil det”, siger Jeanette Sand Stibius.


Klik her, hvis du vil læse flere artikler med inspiration, tips og tricks om ansøgning >


 

Få CA's gratis e-bog "Jobbet er dit" med inspiration til din jobsøgning

**Med min indsendelse af denne webform accepterer jeg, at CA kontakter mig telefonisk og/eller på e-mail med henblik på en dialog om CA's medlemsfordele, hvor der kan ske yderligere indsamling af personoplysninger. Jeg kan til hver en tid få indsigt i samt tilbagekalde mit samtykke og CA opbevarer data i maksimalt 3 år efter seneste interaktion, som beskrevet i CA's persondatapolitik. Ved afmelding, spørgsmål eller klager kontaktes CA's dataansvarlige: Kurt Wolf, persondata@ca.dk.