Nyuddannet?

Få dimittenddagpenge og hjælp til at kickstarte karrieren

Som nyuddannet er det vigtigt, at du vælger den a-kasse, som kan hjælpe dig bedst muligt. CA kan hjælpe dig med at få den karriere, du drømmer om. Men CA er også et økonomisk sikkerhedsnet for dimittender, der ikke har et job med det samme efter endt studie. 

Her på siden kan du læse, hvad det kræver at få dimittenddagpenge, og så har vi samlet en oversigt over CA karrierepartner og a-kasses mange tilbud til dig som nyudannet.

Tilbud i CA til nyuddannede

200 arrangementer om året

Få overblik over kurser, seminarer, gå-hjem-møder, webinarer, netværksmøder og meget mere her.

Så godt som alt er gratis for vores medlemmer.

Mentorordning

Mentorforløbet giver dig gratis mulighed for faglig og personlig udvikling. Formålet er at sikre dimittender en solid start på deres karriere - hvad enten de er på jobjagt eller skal begå sig i det første job.

Lav pris - høj kvalitet

Lav pris er ikke nødvendigvis udtryk for dårlig kvalitet. Ønsker du at have både økonomisk og juridisk tryghed er kombinationen af CA og CA Advokathjælp blandt de billigste løsninger i Danmark.

Karriererådgivning

CA's professionelle karriererådgivere hjælper dig med at definere drømmejobbet, skrive CV eller træne jobsamtale.

Personprofil-analyse

Hvilke typer job passer godt til dig? En personanalyse afdækker dine stærke og svage sider, og giver dig indblik i dine udviklingsmuligheder.

Netværk

Styrk dit faglige netværk gennem CA's netværksgrupper.

Vil du vide mere?

Vores dygtige medarbejdere tager gerne en snak med dig om dine muligheder i Danmarks bedste a-kasse.

 

Kan du få dimittenddagpenge?

Det er langt fra alle nyuddannede, der får job fra dag 1 efter endt uddannelse. Der gælder særlige regler for dimittenddagpenge, og det er vigtigt, at du kender til dem allerede som studerende. Reglerne for dagpenge som dimittend bestemmer blandt andet, om du er berettiget til dagpenge lige efter uddannelsens afslutning.  

Du kan få dagpenge fra dag 1 efter endt studie, hvis du har været gratis studiemedlem af en a-kasse i minimum et år frem til afslutningen af din uddannelse og i øvrigt opfylder kravene for studiemedlemskab.

Hvis du ikke har været medlem i et år, har du en måneds karenstid, og kan få dimittenddagpenge 1 måned efter, du har afsluttet din uddannelse. Husk at overholde 14-dages fristen for indmeldelse i a-kasse som nyuddannet.

Dagpengesats for dimittenddagpenge

Normalt afhænger dagpengesatsen af din indkomst, før du blev ledig. Men sådan er det naturligvis ikke for nyuddannede. Reglerne for dimittenddagpenge bestemmer derfor også, hvilket beløb du får udbetalt. Dimittendsatsen er pt. på 13.323,- kr./md. i gennemsnit. Er du forsørger er du berettiget til 15.279,- kr./md. i dimittenddagpenge. Du kan læse meget mere om reglerne for dimittenddagpenge og a-kasse for nyuddannede herunder.

Særlige a-kasse regler for nyuddannede

Hvis du snart er færdiguddannet

Når du afslutter din uddannelse, skal du være opmærksom på en række regler, så du undgår ubehagelige overraskelser. Husk, at din bachelor tæller som en særskilt uddannelse - også selvom du skal læse videre.

Hvis du skal læse videre

Fortsætter du studierne på en kandidatuddannelse eller anden overbygning, skal du som studiemedlem gøre brug af dine dimittendrettigheder. Det betyder, at du har mulighed for at få dagpenge, hvis du skulle stoppe på dit studie før tid.

Hvis du beholder studiejobbet

Hvis du arbejder ved siden af studiet, skal du som studiemedlem være opmærksom på de muligheder og regler, der gælder i forhold til at kunne få dagenge, når du afslutter studiet.

Undgå karensperioden - husk 14-dages fristen

Uanset om du er i arbejde eller ledig, når du afslutter din uddannelse, er det vigtigt, at du melder dig ind senest 14 dage efter, du har afsluttet din uddannelse. Overholder du ikke denne tidsfrist,  vil du først være berettiget til dagpenge efter min. et års medlemskab.

Skift fra studiemedlem til dimittend

Har du været studiemedlem, og vil gøre brug af dine dimittendrettigheder skal du give os besked senest 14 dage efter modtagelsen af din sidste karakter. Du skifter til dimittend efter endt uddannelse i CA's Selvbetjening (kræver Nem-ID)

FAQ for nyuddannede

Her finder du svar på de oftest stillede spørgsmål.

Nyuddannet og ledig >
Nyuddannet og i arbejde >

Så let skifter du til CA

1
Udfyld formularen
2
Vi overflytter dit medlemskab*
3
Du får besked, når dit medlemskab er overflyttet

*Hvis du er medlem af en anden a-kasse, skal du angive hvilken i formularen. Vi flytter dit medlemskab og overfører din anciennitet. Hvor hurtigt overflytningen går afhænger af sagsbehandlingen i din nuværende a-kasse. Har du forudbetalt kontingent til din nuværende a-kasse, får du pengene returneret til din NEM-konto.