Praksisforløb i adfærdsdesign

Sidder du af og til med opgaver, der går på tværs af din organisation, og hvor du oplever, at lige meget hvad du gør, så nægter dine – ellers søde – kolleger at følge initiativerne? Så er der en god chance for, at det her forløb er noget for dig.

Det får du

 • En grundig indsigt i, hvad adfærdsdesign kan og ikke kan
 • Redskaber til at starte dit første rigtige adfærdsprojekt
 • 5 adfærdsprincipper, som du kan bruge i din daglige opgaveløsning
 • Hjemmearbejde, der pumper dine mentale muskler til ukendelighed
 • Kursusbevis, du kan blære dig med overfor alle dem, der gik glip af forløbet

Indhold og udbytte

Modul 1 - kl. 9-16
På modul 1 får vi dig klædt på med viden om teori og praksis bag professionelt adfærdsdesign. Vi arbejder med den grundlæggende metode for succesfulde adfærdsdesignprojekter, og du får mulighed for at køre din egen case igennem processen:

 • Vi udbygger teorien og ser på klassiske faldgruber og vigtige nuancer, der ofte er udeladt i de populærvidenskabelige bøger 
 • Vi ser på de nødvendige skridt, du skal tage for at kunne omdanne et luftigt adfærdsønske til et bæredygtigt projekt, bl.a. via dine egne cases
 • Vi samler den nye viden i enkle adfærdsprincipper, der gør teorien mere anvendelig for dig i praksis, og som kan hjælpe dig i din daglige opgaveløsning

Modul 2 - kl. 9-16
På modul 2 får du trænet dit adfærds-falkeblik, så du bliver i stand til at observere adfærd klogt: Det er klassisk feltarbejde, der handler om at komme væk fra skrivebordet og ud i virkeligheden og se på, hvad folk faktisk gør – ikke hvad vi tror, at de gør:

 • Vi gennemgår metoder til at observere og indfange adfærdsdata, både digitalt og analogt 
 • Vi gennemgår de to typer adfærd du skal kende til, inden du går i gang med dit eget projekt
 • Vi planlægger sammen et feltstudie, som du skal udføre inden modul 3 

Modul 3 - kl. 9-12
På tredjedagen følger vi op på alt hjemmearbejdet – diskuterer og evaluerer resultaterne. 

Og så gennemgår vi en metode til at samle op på data, så du kan kvalitetssikre både proces og resultat af det hårde arbejde.

 

Forberedelse og hjemmearbejde

Inden kursusstart skal du have nedfældet et par tanker om din case. Hvorvidt den skal være lavpraktisk eller kompleks, afgør du selv: Metoden kan rumme alt fra tidsregistrering, affaldssortering til GDPR-sikring og nye IT-systemer.

Casen kommer til at danne ramme for hjemmearbejdet og for feltstudiet. Derfor kan du med fordel vælge en case eller et område som du allerede nu ved at du har adgang til, og at du ikke bliver stoppet af en chef eller kollega hvis du får en lys ide, du gerne vil teste. 

Vi kommer også til at arbejde med casen og finjustere den på workshopdagene, så den behøver ikke være mejslet i sten fra start. Hav mod til at justere din case i takt med, at du også bliver klogere undervejs i workshoppen.

Det kan også være en god ide at sørge for at reservere tid mellem modul 2 og 3 til at arbejde med din case og dit feltstudie.

 

Deltagerprofil & -forudsætninger

Du har sikkert allerede læst en eller flere bøger om adfærdsdesign, nudging eller social psykologi – fx Morten Münsters ’Jytte fra marketing er desværre gået for i dag’ eller Daniel Kahnemanns ’At tænke hurtigt og langsomt’.

Du har naturligvis ikke hele teoriapparatet på rygraden, men du kender nok forskellen på system 1 og 2. 

 

Om underviseren

Din underviser er Niels Holm Jensen, som er konsulent i bro.

Niels er uddannet cand.psych. og ph.d. Han har en baggrund som forsker og underviser i adfærdsdesign og adfærdspsykologi ved Aarhus Universitet.

Niels underviser og rådgiver bro's kunder i brug af adfærdsdesign, og så hjælper han dem med at teste adfærdseksperimenter. Niels er desuden medstifter af Århus Behavioural Economics Network.

 

Forplejning

Dette kursus kan tilbydes til særpris b.la. på baggrund af reducerede omkostninger til forplejning. På de hele kursusdage vil der blive serveret sandwiches eller smørrebrød til frokost samt lidt sødt om eftermiddagen. Der vil være vand, the, kaffe og frugt til rådighed alle kursusdagene.

 

Frister og undervisningssted

Frist for tilmelding: 
2 uger før kursusstart

Afbud:
Se afbudsregler her

Undervisningssted:
CA - Gentofte
Smakkedalen 2
2820 Gentofte

Bemærk: 
Den oplyste normalpris er anslået, da dette kursus er udviklet af bro specielt til CA+, og kun afholdes sammen med CA+

 

Priser
CA+ medlemspris:
kr. 5.795,- (ekskl. moms)

CA-medlemspris:
kr. 6.995,- (ekskl. moms)

Normalpris:
kr. 12.500,- (ekskl. moms)

Varighed
2½ dag
Første to dage kl. 9-16
Sidste dag kl. 9-12

Kursusdatoer - Gentofte
Tirsdag-onsdag 29.-30. september 
og tirsdag 20. oktober