7 gode råd til hvordan du får drømmejobbet med en CV-video

Af Josephine Juel, Marketingkonsulent, CA

Trenden med at lave CV-videoer er stigende, men det er stadig usædvanligt nok til at få dig forrest i jobkøen. Virksomhederne bliver imponeret over, at du har gjort dig umage og brugt tid på det - og så kan du også bedre fange din modtager med levende billeder og karisma.

Vi har interviewet vores karriererådgivere Mikael Ravnkilde Møller og Lars Ulrik Jeppesen og suppleret med nyeste trends og bedste råd fra nettet. Her er vores 7 bedste råd til, hvordan du laver en CV-video:

1. Et kort supplement til dit CV

CV videoen er en god tilføjelse til dit CV. Videoen skal tage ca. 30 sekunder og skal ikke være en gentagelse eller oplæsning af dit CV. Det er et kort supplement - en teaser eller et pitch- der skal fange modtagerens opmærksomhed og skabe en interesse.

2. Brainstorm og udvælgelse

Lav en brainstorm over dine personlige og faglige kompetencer samt dine unikke styrker. Spørg eventuelt familie, venner, nuværende eller tidligere kollegaer til råds. Måske du også kan finde inspiration i dit CV. Brainstorm også over, hvad du brænder for - hvad er dit drive? Og hvor vil du gerne hen i dit arbejdsliv? Udvælg derefter de væsentligste hovedpunkter.

"I dine succesfulde historier om dine tidligere bedrifter kan du finde værdifulde informationer om dig og dine kvaliteter i forhold til dit kommende drømmejob. Kunsten er blot at få det interessante ’gravet’ frem og præsenteret på en – for dig – lukrativ måde.", siger Lars Ulrik Jeppesen.

3. Hvad er vigtigt for din kommende arbejdsgiver?

Beslut, hvem din målgruppe er og formålet med videoen. Er det en faglig generel video, til en bestemt branche, eller laver du en ny til hver stilling du søger? Undersøg, hvad der er vigtigt for din målgruppe. Hvordan opnår de succes, og hvordan kan du bidrage til dette?

"Det er vigtigt at vide, hvordan virksomheden opnår succes hos deres kunder og kende baggrunden for kundens valg. Hvis du kan koble dit bidrag til dette, så vil du virkelig kunne vække virksomhedens interesse, da de ser, at du engagerer dig i deres verden og bidrager med noget værdifuldt.", siger Mikael Ravnkilde Møller.

4. Lav en drejebog

Du kan dele din video op på forskellige måder. Her er et bud på, hvordan det kan gøres:

  1. Indledning - her præsenterer du dit faglige drive og din motivation og fanger din modtager. Tænk over et fængende hook. Et hook skal være så kort som muligt, letforståeligt og i øjenhøjde. Det kan være spændende, provokerende, tankevækkende, personligt eller lignende. Betingelsen er, at det skal være relevant for resten af din video.
  2. Primære bidrag - præsentér 3 ting, som du vil bidrage med hos virksomheden. Dette baserer du på dit drive, faglige og personlige kompetencer og styrker, dit kendskab til virksomheden/branchen, samt dine tidligere resultater.
  3. Afslutning - fortæl virksomheden, hvordan de kan kontakte dig. Gør det nemt for dem - indsæt eventuelt dine kontaktoplysninger efterfølgende, når du redigerer videoen.

5. Forbered dit manuskript

Skriv, som du taler - skriftsprog læst højt lyder mekanisk og kedeligt. Når du har dit manuskript klar, så øv det igen og igen, til du kan det udenad - på den måde undgår du at læse op og kan tale mere frit, så din video bliver mere levende. Øv det eventuelt foran andre, og få deres feedback. 

6. Præsentér dig selv professionelt

Præsentér dig selv i arbejdstøj, der matcher virksomheden/branchen - kig på billeder fra hjemmesiden eller sociale medier. Hvad har medarbejderne på? Forsøg at finde en rød tråd i deres dresscode, og følg den.

Du skal ikke til fest, så undgå et tykt lag make-up med tung øjenskygge. Benyt en let og naturlig make up, der får dig til at se frisk ud. Som mand kan du også gøre brug af lidt foundation eller pudder for at undgå genskin. 

Vær opmærksom på dit kropssprog - hold det åbent, og undgå at have krydset arme eller at falde sammen.  Udvis selvsikkerhed, smil og overbevis om, at de vil arbejde sammen med dig.

7. Redigér

Der findes et hav af gratis programmer, som du kan bruge til at redigere din video. Nogle af dem kunne være Windows Movie Maker, VideoSpin, Virtual Dub eller Lightworks.

Rigtig god fornøjelse med at lave din CV-video!


Klik her, hvis du vil læse flere artikler med inspiration, tips og tricks om CV >


 

Få CA's gratis e-bog "Jobbet er dit" med inspiration til din jobsøgning

**Med min indsendelse af denne webform accepterer jeg, at CA kontakter mig telefonisk og/eller på e-mail med henblik på en dialog om CA's medlemsfordele, hvor der kan ske yderligere indsamling af personoplysninger. Jeg kan til hver en tid få indsigt i samt tilbagekalde mit samtykke og CA opbevarer data i maksimalt 3 år efter seneste interaktion, som beskrevet i CA's persondatapolitik. Ved afmelding, spørgsmål eller klager kontaktes CA's dataansvarlige: Kurt Wolf, persondata@ca.dk.