Er det på tide du forlader dit job?

Af Sanne Juel – karriererådgiver, coach og skribent CA

Aktivitetsniveauet på de fleste arbejdspladser er blevet forhøjet pga. den teknologiske udvikling og de højere produktivitetskrav.

Yderligere er vi en periode, hvor linjen mellem arbejde og fritid er udvisket. Også kaldet det grænseløse arbejdsliv. Det kan have en afsmittende effekt på at flere føler sig mere udsatte og utilfredse i deres job.

 

5 grunde til at det kunne være tid til at skifte job

 1. Dine venner bemærker forandring hos dig Hvis dine nærmeste begynder at sige ”du er ikke helt den samme – hvad sker der med dig? Dit humør er anderledes eller du bekymrer dig ofte”. Måske opdager du også en ændret opførsel hos dig selv overfor dine venner (siger fra til sociale arrangementer eller vil være meget alene).  

   

 2. Du er oftere syg eller har uforklarlige smerter 
  Oplever du migræne, søvnbesvær, depression, infektioner og uforklarlige smerter. Så kan det være tegn på at dit skrantende helbred så småt siger fra. Det er ofte stress relateret og kan stamme fra dine tanker, fra dit familieliv eller fra dit arbejdsliv. Vær opmærksom på om du har ondt i maven når du skal på arbejde. Og tænk på om livet er for kort til at din krop skal lide og du skal have det elendigt.

   

 3. Brud på dine kerneværdier 
  Hvis dine kerneværdier er loyalitet og ærlighed, og du oplever at din arbejdsplads omgås disse værdier med letsindighed, kan det være svært i længden at stå inde for virksomheden. Det bryder med dine egne værdier og du får svært ved at føle tilfredshed hvis jeres holdninger ikke stemmer overens.

   

 4. Du udnytter ikke dine færdigheder 
  Du har taget en lang uddannelse indenfor ledelse/marketing/økonomi og oplever at sidde med kanvas salg og rutineprægede opgaver, der ikke stimulerer dig og gør brug af dine kompetencer. Når du ikke får brugt dine færdigheder og ikke får mulighed for at kunne avancere eller udvikle dig, så kan det blive ”ligegyldigt” og en forhindring for dig i det lange løb.

   

 5. Voksen mobning 
  Du føler dig følelsesmæssigt ”stemt ude”, eller som syndebuk og måske har du også et anstrengt forhold til din chef og kollegaer. Hvis uoverensstemmelser ikke kan overvindes eller forbedres er det måske også tid til at finde nye græsgange. Hvis du derudover også befinder dig i et følelsesmæssigt krænkende miljø, er det om at finde en vej UD.

Inden beslutning tages…

Så husk, at tale med dine nærmeste omkring dine følelser, tanker og oplevelser. Måske er det en periode, eller måske ser du spøgelser? Hvis ikke så…

Tænk økonomi

Hvordan er du stillet hvis du selv siger op? Hvordan ser dit familie liv ud hvis du siger op? Kan du leve billigere eller kan der foretages andre ændringer i dit liv der kan gøre det muligt? Eller begynd stille og roligt at søge nyt job mens du er i job?

Andre muligheder

Kunne dit problem løses på anden vis? Er der andre muligheder du skal have afprøvet før du søger nyt job? Tale med chef, kollegaer, venner? Orlov? Jobrotation? Deltid? Nye opgaver? Selvudvikling? Studere yderligere? Frivilligt arbejde? En ny hobby?

Tænk alle muligheder ind, så du ved din beslutning i sidste ende er velovervejet og du kan stå inde for dit valg med et positivt sind.