Få foden indenfor - skriv en forretningsplan

Af Ole Strand, Kommunikationskonsulent i CA

Drop ansøgningen og skriv en forretningsplan
Det sidste, du skal gøre, når du vil have et job, er at søge job. Drop den traditionelle ansøgning, søg informationer i stedet for job, og skriv så en forretningsplan. Det er tesen i bogen 'Foden indenfor - job i små og mellemstore virksomheder', som er skrevet af Mike Wenøe og Jacob Høedt Larsen.

Mike Wenøe er karrierevejleder på humaniora på KU og Jacob Høedt Larsen er underdirektør i Habro og Finansgruppen. Og med hver deres vinkel som henholdsvis rådgiver og arbejdsgiver, har de lavet bogen ud fra en fælles undren over, at jobsøgere ofte primært har fokus på store, kendte virksomheder, når de går i gang med jobsøgningen.

Virkeligheden er nemlig, at der også er rigtigt mange – spændende – jobs i de små og mellemstore virksomheder med  5 – 200 ansatte. Men hvis du vil bejle til job i de virksomheder, skal du ikke gøre, som du plejer, mener forfatterne. Det handler om at kunne se sig selv som løsningen på virksomhedens udfordringer og lave en forretningsplan, så virksomheden kan se rationalet i at investere i dig.

Jacob Høedt Larsen har sparret med CA's karriererådgiver Rikke Østergaard om bogen, mens de skrev den. Så den kan vi godt stå inde for.