Ferie, ferietillæg og feriefridage

Ferieloven giver dig ret til fem ugers ferie. Nogen er ansat under en overenskomst, som giver ret til mere ferie end fem uger, og andre har sikret sig ekstra ferie ved individuel kontrakt- eller lønforhandling.

Holder du ferie med løn, er du også sikret et ferietillæg på minimum 1% af din ferieberettigede løn. Mange får dog mere end den ene procent. I nogle overenskomster helt op til 7% (- og det skal du fx huske at medtage i din forskudsopgørelse til skat.)

I ansættelser med individuel forhandling af løn og goder, kan det også være en mulighed at forhandle et højere ferietillæg og/eller flere feriefridage hjem.

Feriefridage er nemlig ikke en ret, men mange arbejdspladser tilbyder feriefridage til medarbejderne, og antallet kan variere fra overenskomst til overenskomst eller fra virksomhed til virksomhed. Så måske du kan forhandle dig til (flere) feriefridage end standard i din kontrakt.

Læs også Hvem hjælper dig - før du skriver under

Fakta om ferietillæg

Ferietillægget på minimum 1% udbetales til medarbejdere, der holder ferie med løn, og skal ikke forveksles med feriegodtgørelsen på 12,5 procent til personer, der holder ferie uden løn.