Går du på kompromis med dine værdier?

Af Eva Svane – ledelsestransformator og bevidsthedstræner

Decorative

Da Birgitte træder ind ad min dør, er hun netop fritstillet. I mange år har hun været afdelingschef for 20 medarbejdere i en organisation, hvor hun har arbejdet meget passioneret for at gøre en forskel inden for energi- og miljøledelse.  

Men gnisten i øjnene er forsvundet, hun er både frustreret og hun mangler klarhed og retning. Hun er på en og samme tid træt og lettet og savner svar på en masse spørgsmål.

”Jeg kan ikke give dig svar på alle dine spørgsmål”, forklarer jeg hende, ”men jeg kan støtte dig til at lytte til dine egne svar. Hvordan føles det at være lige her?”

”Jeg ved ikke, hvad jeg vil, og jeg ved ikke, om jeg har lyst til at vende tilbage til et opslidende lederjob”, svarer Birgitte. 

”Hvad er det, der har slidt mest?”, spørger jeg hende.

”Det er følelsen af ikke at blive taget alvorligt og lyttet til. Det er som om min tidligere chef ikke har kunnet overskue konsekvensen af mine forslag og blot fejet mellemregningerne ind under gulvtæppet. Han har ikke haft mod til at bruge mine svar til noget. Han har sagt ét og gjort noget andet, og det har føltes både respektløst og uansvarligt.”

Efter vores samtale står det klart, at Birgittes frustrationer handler om krænkede værdier og en sorg over at være gået på kompromis med sine egne værdier gennem flere år. Når vores værdier kompromitteres, har det en seriøs indflydelse på vores arbejdsglæde. Jeg siger til hende:

”Det lyder som om, du længes efter at tage hele dig med ud i dit lederskab.” 

Hun kigger på mig med en tåre i øjenkrogen. Jeg fortsætter:

”Det lyder som om, du har fået nok af at devaluere din unikke tone og tro, at det er dig, den er gal med.” 

For første gang tillader hun sig selv at mærke sorgen over gentagne gange at tro, at det nok er hende den er gal med, når hun har holdninger og meninger, som er anderledes end de øvrige lederes. 

Birgitte har ofte haft modet til at stille skarpt på nogle svære temaer eller hellige køer i organisationen, og det har efterladt hende med en følelse af  at være utilstrækkelig. Hun erkender også, at hendes arbejdsliv har slidt på familielivet og efterladt hende med få ressourcer til at gøre de ting, der nærer hende selv med god energi.

Kompromisser kommer snigende

De fleste ledere og mennesker, jeg rådgiver, beretter om situationer og omstændigheder i deres organisationer, som har efterladt dem frustrerede i ingenmandsland. 

Nogle beretter ligesom Birgitte om, at de ikke har lyst til at vende tilbage til det, de kom fra. Deres øjne fortæller, at det ikke er noget rart sted. Deres stemme istemmer det faktum, at de på forskellig vis er endt i en anden retning jobmæssigt og i livet, end de ønskede. 

Når samtalen går dybere, mærker mange, at det ene væsentlige kompromis efter det andet er kommet snigende. De har bare ikke haft en klar bevidsthed om, at det er deres værdier, der er blevet overskredet og sat på spil. 

De har tilmed glemt, hvordan de genskaber kontakten til deres indre essens og sjæl, fordi de måske er kommet langt væk fra deres egen kerne og kropsbevidsthed. De mærker dog, at det har slidt på sind, krop og sjæl at bevæge sig udenfor sig selv. 

Måske er det også der, du er lige nu? 

Hovedet er konge i præstationssamfundet

Den mest hyppige tendens er, at mennesker efterlever deres værdier uden for dem selv i stedet for indefra og ud. Det kalder jeg ydrestyring. 

Årsagen er, at præstationssamfundet har præget os med overbevisninger om og fokus på, hvad det er vi kan, i stedet for, hvem vi er. Vi har udråbt vores hoved til at være konge, og samfundet sætter det mentale og analytiske i front, så mange over tid mister kontakten til krop og sjæl. 

Mange tilpasser sig omgivelsernes tone og hæmmende arbejdsmiljøer, og det kan føre til stress og udbrændthed. Vi skal derfor til at rette fokus på vores kerneværdier og lære, hvordan vi genopretter et langtidsholdbart indre fundament, så vi kan efterleve vores værdier og bidrage med alle vores ressourcer og talenter.

Udfordringen er nemlig, at mange tror de kender deres værdier uden helt at gøre det. Og selvom de er bevidste om deres værdier, efterlever de dem ikke nødvendigvis.

Er du villig til at sige ja til dig selv?

Hvis du har en værdi, som vi kunne kalde loyalitet, og forsat er mere loyal over for andre og din arbejdsplads, efterlever du ikke din værdi. Der er ikke sammenhæng mellem hensigt og handling. 

I denne tilstand har du ofte ringe kropsbevidsthed, og der er ubalance mellem hjerne og hjerte. Men uden bevidsthed om din sjæl er det svært at komme i kontakt med dine værdier, og du har helt sikkert ikke fundamentet til at efterleve dem. 

Du må i dette tilfælde vide, hvad loyalitet betyder for dig og hvordan du først og fremmest er loyal overfor dig selv. Kun på den måde kan du genetablere kontakten til, hvordan du praktiserer at være loyal overfor dig selv. 

Og det kan betyde, at du må være villig til at sige nej tak til nogle ting, du tidligere ville have sagt ja til, fordi det nu er et højtrungende JA til dig selv.

Langt de fleste skal skubbes ud over kanten: ud af deres komfortzone i form af en opsigelse eller store dilemmaer, før de virkelig kan eller vil mærke deres frustration, udmattelse og manglende lyst til at vende tilbage til det kendte.

Andre oplever at have succes på arbejdsfronten, men på hjemmefronten har de det virkelig svært eller omvendt. Det svarer til, at mange mennesker ikke er langtidsholdbare i deres liv, og at deres arbejdsliv og privatliv står i vejen for hinanden. Det handler rigtigt meget om, at vi ikke er bevidste om vores værdier.

Hæmmende overbevisninger – værdiernes værste fjende  

Vi kan ikke praktisere vores værdier, så længe vi ikke har konfronteret de overbevisninger i os selv, som gør at vi ved forandringer overlever og gemmer os bag overbevisninger, der styres af frygt. Det kan være overbevisninger om, at vi skal yde og knokle for at opnå succes eller at vores indre værdi ligger i præstationer og evig fremdrift. 

Når du er villig til at mærke, se og forholde dig til de hæmmende overbevisninger, som har styret dig i årevis, kan du erstatte dem med støttende overbevisninger. Du går måske fra en tro på, at du ikke har noget værdifuldt at dele med andre, til at erfare, at du bidrager med værdi blot ved at være dig. 

Længsel efter troværdighed og fællesskab

Birgitte og alle de andre jeg rådgiver, har særligt én ting til fælles – de vil gerne være en del af inspirerende fællesskaber, både i arbejdslivet og privat. 

Det betyder, at de fleste gerne vil være en del af et anerkendende og tillidsfuldt arbejdsmiljø, hvor vi hjælper hinanden med at gro og vokse. De fleste vil også gerne kunne tage hele sig selv med på arbejde og opleve at det er legalt at tale om følelser og føle sig skrøbelig. 

I det hele taget længes rigtig mange efter at udtrykke sig som hele mennesker og udfolde hele deres unikke potentiale. De vil gerne gøre en forskel i fællesskabet med netop deres talenter. De vil gerne bevidst skabe deres arbejdsliv og være passionerede, når de går på arbejde. 

Alligevel er mange endt i en anden retning. Og længes efter noget andet. Længslen handler om at lære sin egen kraft at kende inderst inde. 

Mange længes efter at få hjælp til at afvikle alle de tillærte etiketter, vi og andre har sat på os selv. Mange længes ubevidst efter at rydde op i deres indre lederskab og forholde sig til alle de følelser og det ubehag, der gennem tiden har været lagt låg på og forhindrer os i at føle os værdige. 

Vi længes efter at gå på arbejde og føle os værdige. Det kan vi, når vi forpligter os til at efterleve vores værdier. 

Farligt at adoptere andres værdier

Værdier er essensen af den, du er, og er energien og motivationen bag dine mål og din intention. Værdierne driver dig til at tage ansvar og forpligte din tid, penge og energi på dine inderste ønsker og behov. 

Når der er afstand mellem det, du dybest inde længes efter, fordi sjælen ikke kan komme til, bliver du frustreret og mister over tid følelsen af mening og værdighed.  

Forandringsparatheden opstår først med erkendelsen om, at vi ubevidst har adopteret mange værdier og har glemt kontakten til vores sjæl. 

Vi må sige JA til en ny begyndelse og være villige til at genetablere vores indre sammenhængskraft mellem sind, krop og sjæl, så vi kan tage hele vores kapacitet med på arbejde. 

Dit indre navigationssystem: værdikompasset

Hvis du har styr på dit personlige værdikompas, genetablerer du din indre sammenhængskraft mellem sind, krop og sjæl, så du kan være den leder og det menneske, du er sat i verden for at være. 

Selvom du anser dig selv for at være medmenneskelig og helhedsorienteret, kan det være en meget svær kunst at balancere HJERTE og HJERNE i en tid præget af stor hastighed og turbulens. 

Med bevidsthed om dine værdier og en villighed til at udfolde hele dit potentiale, genvinder du et ståsted funderet i tillid, så du kan fremme trivsel, tillid og sundhed og ikke mindst balancere det med en sund bundlinje. Du generindrer, at du først kan ændre noget i den ydre verden, hvis du er villig til at forandre det i dig selv.  

Jeg har hjulpet flere hundrede ledere i gang med deres personlige værdikompas og med det, har de fået aktiveret deres indflydelse. 

For mange kan det være rart at have en sparringspartner i processen, da bevidstheden om egne kerneværdier sætter gang i en indre rejse, du ikke kan forcere. 

Det tager tid at rydde op i det indre lederskab, fordi det er hæmmende overbevisninger og adfærd, der har styret dig ubevidst i mange år. 

Så du må være indstillet på, at det er en muskel, der skal trænes hver dag, ikke bare i et par uger eller måneder, men resten af dit liv, hvis du vil erstatte hæmmende overbevisninger med støttende overbevisninger. 

Du kan ikke tænke dig til dine værdier, du skal opleve, mærke og sanse dem.

For at arbejde med dit eget værdikompas, kræver det, at du forpligter dig til at lytte til din sjæl og spørger dig selv:

  • Hvilke 4-8 værdier er mine kerneværdier?
  • Hvad betyder mine kerneværdier for mig?
  • Hvilke overbevisninger har jeg, som støtter mine værdier?
  • Hvilken adfærd har jeg, når jeg efterlever mine værdier i praksis?

Denne artikel er uddrag fra Eva Svanes nye bog Integreret Lederskab med sjælens kraft, der udkom den 29. juni.

Om Eva Svane

Eva Svane har en HD i strategi og ledelse og er transformator for mennesker, ledere og organisationer, som har mod på forandring og ønsker at sætte alle deres ressourcer og talenter i spil. Hun har selv gået vejen til integreret lederskab og er kendt for at kunne opløse de blokeringer og kommunikationsforhindringer, der hæmmer flow, trivsel, forandringsparathed og integritet. 


 

27/10: Rejsen til integreret lederskab

DecorativeOnline foredrag med Eva Svane.

Mange ledere oplever, at det ene kompromis efter det andet er kommet snigende ind i arbejdslivet. Når vores værdier ubevidst kompromitteres, forsvinder gnisten, og vi kan ikke bruge vores sande indflydelse.

Foredraget tager udgangspunkt i Eva Svanes bog ”Integreret lederskab med sjælens kraft”, der handler om det ansvarlige lederskab. Eva har udviklet en metode med 7 universelle nøgler og værdikompasset, der påvirker adfærd og skaber bæredygtige mennesker, ledere og organisationer.

Tilmeld dig foredraget

Køb bogen med CA-rabat

DecorativeKøb Eva Svanes nye bog Integreret lederskab – med sjælens kraft med 15% CA-rabat.

I bogen møder du en række ledere fra danske virksomheder, som har taget deres ledergerning op til revision, og du lærer, hvordan du selv kan bringe alle aspekter af din personlighed og sjæl i spil i dit liv som menneske og som leder.

Bogen henvender sig til alle, der ønsker et nyt perspektiv på deres lederskab og har mod på forandring. 

Køb bogen med 15% CA-rabat ved at bruge rabatkoden CA15