Hurtig ud af starthullerne i Friske Kræfter

Af Ole Strand, kommunikationskonsulent, CA

Erik tog alle midler i brug, da han blev ledig. Trods finanskrise og økonomisk afmatning, kom det bag på Erik Østergaard, da han blev fyret i september 2009. 

”Vi havde en europæisk ledelse, der sidder i England, og de skulle spare, og så var der pludselig prikkerunde. Jeg blev fritstillet og det kom fra en klar himmel. Så går man hjem og er pissesur.  Jeg var sur i et par dage og var ikke til at tale med, for jeg syntes, at jeg mistede så meget. Min jobidentitet blev rykket fra mig. Firmabilen skulle afleveres. Den bærbare computer var ikke til rådighed længere. Der var mange ting der blev taget fra mig. Det havde jeg det rigtig skidt med”, siger Erik Østergaard.

Fat i CA lige efter fritstillingen

Men efter at have sundet sig i et par dage, ringede Erik Østergaard til CA for at få en tid hos en karriererådgiver.

”Selvom jeg følte mig hårdt ramt, kunne jeg ikke blive ved med at gå og have ondt af mig selv, Jeg havde brug for pingpong med nogle andre mennesker, og det kunne jeg få hos CA. Jobmarkedet ændrer sig jo hele tiden, og jeg havde ikke søgt job siden 2004, så jeg ville godt være helt skarp på min jobsøgning”, siger Erik Østergaard. 

I fritstillingsperioden frem til og med januar 2010 deltog Erik Østergaard i flere af CA’s jobsøgningskurser, og fik strammet ansøgning og cv op.

”Jeg kan godt huske hvordan min jobprofil og mit CV så ud i 2004, men de ansøgninger, jeg har skrevet efter CA’s kurser er markant anderledes. Markant. De er meget skarpere. Og de er fyldt med succeshistorier, der viser hvordan jeg har brugt mine kompetencer i mit arbejde. Det var noget, som jeg i den grad ikke kunne før jeg var på kursus. Men det fik jeg lært med så stor succes, at jeg fra januar nærmest havde en samtale om ugen”, siger Erik Østergaard.

Fyring ikke tabu

Erik havde også hurtigt fat i sit netværk, og meldte ud på blandt andet LinkedIn, at han var blevet fritstillet, og at det kom helt uventet. Et træk, der mødte blandede reaktioner i netværket.

”Nogen synes det er fantastisk, at jeg bare har meldt ud, at jeg er blevet ledig, mens andre, de har ligesom taget et skridt tilbage; nåh, er han blevet ledig. Hvorfor nu det? Så er der nok noget galt. Men for mig var det vigtigt at få meldt det ud hurtigt, for hvis dit netværk ved, at du er på vej ud, så er chancen også større for at de gør dig opmærksom på de jobåbninger, som de måske får kendskab til”, siger Erik Østergaard.

Involveret i Friske Kræfter

Udover hans egen jobsøgning blev Erik Østergaard også involveret i opbygningen af jobsøgningsnetværket, Friske Kræfter, hvor flere ledige går sammen om at nå ud til hundredvis af virksomheder med målrettede canvas-opringninger og opfølgende præsentationer af hele netværket.

”Med Friske Kræfter kom jeg ud til over 400 beslutningstagere i et hug. Jeg skulle have brugt et par år eller 3 på det, hvis jeg selv havde søgt uopfordret”, siger Erik Østergaard.

Arbejdstid for ledige

Erik Østergaard har brugt mange timer om ugen på jobsøgningen og på Friske Kræfter, men har prøvet at lægge det som en fast arbejdsuge med en fast struktur.

”Det gjorde jeg klart hjemme i privaten med det samme: Jeg har en ny situation. Jeg arbejder for mig selv.  Jeg skal finde et nyt job, og det arbejder jeg med fra 8-16. Efter Kl. 16 slukker jeg til gengæld computeren, og holder fri med min familie om aftenen. Selvfølgelig sørgede jeg for at børnene kom i skole, og hvis min kone havde lyst til at tage nogle ekstra timer, så kunne hun fint gøre det. Jeg skulle nok sørge for aftensmaden. Men med respekt for min arbejdstid som ledig. De skulle ikke regne med at komme hjem til et skinnende rent hus og et fyldt køleskab”, siger Erik Østergaard.

Samtaletræning gav jobbet

I midten af april bar indsatsen frugt, da Erik Østergaard fik jobbet som økonomidirektør i vækstvirksomheden ProShop Europe, der leverer alt inden for AV-udstyr, messestande til f.eks. Bella Center eller Herning, og enorme informationsdisplays på flere hundrede m2 til Formel 1-banen Nürburgring.

Erik Østergaard fik jobbet efter to samtalerunder og en test ind imellem. Men forud for den afgørende samtale, forberedte han sig på samtalen med karriererådgiver Henrik Jespersen fra CA.

”De emner og de spørgsmål, vi havde forberedt inden samtalen, gjorde at jeg følte mig forberedt til tændene – og havde egentlig ro i maven, da jeg tog af sted. Jeg er overbevist om, at det er den gode forberedelse, der gjorde forskellen”, siger Erik Østergaard.

Brug dine succeshistorier

Få styr på dine succeshistorier og brug dem i din ansøgning, i dit CV og til samtalen. Det anbefaler Henrik Jespersen, der er karriererådgiver i CA.

  1. Sæt dig ned og tænk over de ting, som du i dine forskellige job har gjort godt.
  2. Skriv 3-4 succeshistorier ned fra hvert job. Du skal finde eksempler, hvor du var tilfreds med din arbejdsindsats. Det kan være ved ekstraordinære opgaver, men bestemt også det almindelige arbejde.
  3. Hvad er det for opgaver? Hvad er det for problemer og opgaver, du har været med til at løse? Hvad var det, der skete? Hvad var din rolle? Hvad var resultatet? Hvad fortæller det om dig og dine kompetencer?
  4. Bliv ved indtil du har 10-15 kompetencer eller flere. Det må godt være gengangere. 
  5. Se på de kompetencer, der går igen. Når de er gengangere, er det fordi de viser en generel kompetence hos dig.
  6. Nu er det ikke længere bare en flot påstand, at du besidder en bestemt kompetence, for nu kan du illustrere det ved hjælp af dine succeshistorier.