Hvis du skal læse videre

Har du besluttet dig for at fortsætte dine studier på en kandidatuddannelse eller anden overbygning, skal du som studiemedlem gøre brug af dine dimittendrettigheder. Det betyder, at du har mulighed for at få dagpenge, hvis du skulle stoppe på dit studie før tid.

Når du har fået din sidste karakter på din nuværende uddannelse (fx bachelor), skal du skifte til dimittend ved afslutning og oplyse os om, at du læser videre.

Bemærk, at du skal informere os omkring dette senest 14 dage efter, at du har afsluttet din nuværende uddannelse. Dit studiemedlemskab vil herefter fortsætte uforandret.

Ved du ikke, hvad du skal?

Hvis du ikke er sikker på, om du skal læse videre – eller måske er i tvivl om, hvilken overbygning du skal læse, er det vigtigt, at du kontakter os, så vi kan vejlede dig om dine muligheder i forhold til dagpenge.

Ingen dagpenge imellem to uddannelser

På grund af nye regler på området er det ikke længere muligt at få dagpenge imellem fx en bacheloruddannelse og en kandidatuddannelse, da man ikke længere skal betale kontingent i perioden mellem to uddannelser. I stedet for kan man forblive studiemedlem i perioden mellem to uddannelser og samtidig gøre brug af sine dimittendrettigheder, når man afslutter fx sin bacheloruddannelse og læser videre. Det betyder, at du har mulighed for at få dagpenge, hvis du skulle stoppe på dit studie før tid.