Hvorfor netværk? - derfor!

Inden du kaster dig ud i at netværke, er det en god idé at vide lidt om, hvad et netværk kan bruges til. Vi har samlet en række gode grunde til, hvorfor netværk er vigtigt!

At netværke opfattes meget forskelligt alt efter, hvem man er, og hvad man ønsker at bruge sit netværk til. Ikke desto mindre er netværk blevet anerkendt og efterspørges som en kompetence. Derfor har vi samlet et sæt gode grunde til at netværke.

Ved at netværke, kan du:

 1. Opbygge og vedligeholde relationer
  Brug dit netværk til at skabe dig et overblik over, hvem du kender, og hvem der kan blive interessant for dig, når du vil opnå dine mål. Inddel dem eventuelt i grupper og sørg for at vedligeholde kontakten
   
 2. Udnytte de kontakter, du allerede har
  Rigtig mange tror, at de slet ikke har et netværk, MEN alle har et, der kan aktiveres. Reflektér og brainstorm med dig selv og tænk på alle de personer, du kender fra studiet, arbejde, træning, vennekreds, frivilligt arbejde, foreninger osv.
   
 3. Finde sparringspartnere
  Dine netværkskontakter kan være gode sparringspartnere. Sug gode råd til dig, mens I udveksler erfaringer.
   
 4. Genfinde gamle kontakter
  Hvis du er i tvivl om, hvordan du kommer i gang med at netværke, kan du starte med at finde frem til tidligere skolekammerater, træningskammerater, naboer osv. De kan være interessante at inkludere i dit netværk.
   
 5. Skabe sig bedre jobmuligheder
  Med dit netværk ved hånden kan du undersøge, om der er nogen, der kender nogen, der kan hjælpe dig med et job. Du kan også bruge netværket til at få den direkte kontakt til de personer, der ansætter medarbejdere.
   
 6. Målrette din personlige branding
  Hav dine mål og målgruppen in mente, når du netværker. Kommunikér dine kompetencer klart, så du får skabt troværdighed omkring din person. Husk også, at din udstråling, stil og handlinger sender et signal til omverdenen.
   
 7. Være ligeså dygtig som dem med arbejdsmarkedserfaring

CA's seneste undersøgelse* viser, at dimittender er ligeså dygtige til at netværke som erfarne direktører. Faktisk har hver fjerde fået job i 2012 via netværk, uanset om de er nyuddannede eller har været på arbejdsmarkedet i 20 år.

*CA's undersøgelse for ledige, der er kommet i job i 2012 - Karrierebarometeret