Jesper går CA-vejen, når han ansætter

Af Ole Strand, CA 

Skal din virksomhed snart ansætte? Så gør som Jesper Just fra ProCon Solution, der har fundet 3 ud af 17 medarbejdere via CA's CV-bank og CA's Company Day.  Det er supereffektivt og koster ikke en krone.

Jesper Just har før brugt CA’s CV-bank til at ansætte en kandidat til ProCon Solution. Da han kontaktede CA igen for at besætte to nye stillinger, opfordrede de ham til at finde kandidater på CA’s Company Day.

På en Company Day mødes 4-5 virksomheder med cirka 100 ledige kandidater fra CA for at speeddate om de job, som virksomhederne har med.  

Tvivlen blev gjort til skamme

Jesper Just var lidt i tvivl om Company Day var det rigtige sted at stille op som en mindre virksomhed, da det ellers mest var højtprofilerede selskaber som deltog.

”Men jeg synes, at det fungerede rigtig godt. Vi fik rigtig god respons og vi fik positioneret, hvad vi kan som en mindre virksomhed i forhold til, hvad fx Nordea og andre store virksomheder kan”, siger Jesper Just.

 ”Jeg tror, at man i en mindre virksomhed får et bredere defineret job og en bredere berøringsflade. Man har en chance for at yde en mere direkte indflydelse på, hvad der sker i vores virksomhed, end man måske har i en stor virksomhed”.

Godt at få et førstehåndsindtryk

Mange af kandidaterne lagde vejen forbi ProCon Solutions stand, så Jesper og kollegaen Tenna havde travlt hele dagen med at snakke om de to ledige stillinger.

”Man har ikke meget tid til hver enkelt - og nogle er bedre til at bruge tiden end andre -  men det var alligevel en god mulighed for, at få et førstehåndsindtryk, og finde ud af, om de havde den profil vi ledte efter. Det spillede en stor rolle, når vi bagefter skulle vælge, hvem vi skulle kalde til samtale”, siger Jesper Just.

Fik flere ansøgere end normalt

På Company Day opfordrede alle interesserede til at sende en ansøgning hurtigst muligt, og det gav pote for Procon Solution.

”Vi fik omkring fyrre ansøgninger til de to job, hvilket er en del flere, end når vi har slået job op på traditionel vis. Det, at folk har kunnet møde os og finde ud af, hvem vi er, har helt klart fået flere til at søge”, siger Jesper Just.

Jesper går CA-vejen for at få de rette kompetencer

Ansættelsesforløbet endte med to kandidater via Company Day – Dina Hsu og Rúni Mortensen, der passer godt ind i kulturen og har de faglige kompetencer som henholdsvis marketing produkt medarbejder og forretningskonsulent.

”Grunden til, at jeg går CA-vejen er, at vi på en måde er en gammeldags håndværkervirksomhed – med erfarne folk med de klassiske it-dyder. Men når vi skal bruge andre typer til marketing og konsulentjob, vil jeg gerne have nogen med de rette kompetencer, som kan analysere og sætte sig ind i ting og formidle dem, og det mener jeg at jeg kan få ved at gå den vej”, siger Jesper Just..

Company Day effektiv til rekruttering og branding

Jesper Just regner med at skulle rekruttere via CA igen – og meget gerne på Company Day.

”Vi skal på Company Day igen, når vi har et konkret job som passer til målgruppen. Jeg kan kun anbefale det som en effektiv rekrutteringsvej - også hvis du er en mindre virksomhed. Company Day er også en god mulighed for at brande virksomheden, som det så fint hedder. Nu er der i hvert fald en hundrede stykker, som ved hvem vi er, næste gang vi søger”, slutter Jesper Just.


Brug CA til at finde din næste medarbejder - gratis!

CA tilbyder bl.a:

  • Company Days og virksomhedspræsentationer
  • Jobopslag
  • Match af kandidater

Læs mere om CA's gratis rekrutteringstilbud

Company Day

'Mini-messer', hvor CA inviterer 4-8 virksomheder indenfor, sammen med op til 130 jobsøgende profiler, alle med længere videregående uddannelser. Læs mere om Company Days