Jobsøgning i udlandet

Har du tænkt på, om job i udlandet kunne være noget for dig, og mangler du nogle værktøjer til at undersøge det hele nærmere? Få gode råd, fordele, ulemper og overvejelser, som du bør gøre dig, inden du gør drømmen til virkelighed.

"Gør det - du bliver glad for det!"

Sæt fordele og ulemper op over for hinanden, og mærk efter, hvad din mavefornemmelse fortæller dig. Brænder du for en karriere i udlandet? Så tag afsted, mener Stine, der i dag bor i Spanien.

Next stop udlandet - hvad venter du på?

Der er en del, der skal planlægges og koordineres, inden du smider alt, hvad du har i hænderne og smutter til udlandet.

Bliv klogere på job i udlandet med Eures

Eures er det europæiske arbejdsformidlingsnet bestående af over 850 Eures-vejledere, som dagligt er i kontakt med jobsøgende og arbejdsgivere over hele Europa.

Få støtte til jobsøgning i udlandet

Tag til jobsamtale i Berlin, Stockholm eller Milano - og få transporten betalt. Får du jobbet, kan du få yderligere hjælp til flytningen.


Udland og a-kasseregler

Inden du rejser ud, bør du sætte dig ind i de specielle regler for dagpenge og a-kassemedlemskab, som gælder, når du tager til udlandet , f.eks. om

  • Hvornår du kan du tage dine danske dagpenge med, når du søger job i udlandet.
  • Hvornår du kan forblive medlem af CA, selvom du bor i et andet land, og hvornår du skal overflyttes til deres arbejdsløshedsforsikring.
  • Hvordan du evt. kan få dagpenge, når du vender hjem igen.
  • Særlige grænsegænger-problematikker.

Udland og a-kasseregler