Konsulent for en uge i Dubai

Af Lanna Maarouf-Petersen

KPMG International Case Competition (KICC) 2015 er netop blevet afholdt i Danmark. Vinderen blev et hold fra CBS, der kom videre til den internationale konkurrence i Dubai. Pludselig blev studielivet byttet ud med arabiske omgivelser, kameltur i ørkenen, lækre buffeter og benhård træning samt konkurrence mod hold fra hele verden. Vi har talt med Malene Buur, stud.merc.SCM, som var en af deltagerne på det danske vinderhold.

Den første case competition endte med en sejr

Det er første gang Malene har deltaget i en case competition. Ca. 40 hold meldte sig til den danske konkurrence, hvoraf otte teams blev valgt ud til den første runde hjemme i Danmark.

”Vi havde ikke særlig lang tid til at forberede os til den nationale case competition. Så vi nåede kun at mødes få gange, hvor vi talte om, hvordan strukturen kunne være, og hvilke Powerpoint slides vi kunne have med”, fortæller Malene.

Efter en intens konkurrence stod Malenes team pludselig i finalen og endte med at vinde den nationale konkurrence. Der gik ca. en måned fra den nationale finale blev afholdt, til teamet skulle videre til den internationale konkurrence i Dubai.

Træningsforløb med KPMG

Teamet gennemgik et træningsforløb hos KPMG, der bestod af fire-fem træningssessions i bl.a. præsentationsteknikker. KPMG arrangerede også et møde med de fire danske vindere af KICC 2013, der gennemgik teamets Powerpoint slides og kom med gode råd til dem. Derudover nåede teamet også at øve et par cases, som de præsenterede for danske KPMG ansatte og partnere.

Da vinderholdet fra CBS kom til Dubai gik førstedagen med registrering og networking mellem deltagerne og dommerne. Deltagerne blev indlogeret på Ritz-Carlton, og programmet for ugen kunne de hente via en app udviklet specifikt til eventet. App’en kunne ligeledes bruges til networking, konkurrencer, se alle deltagerprofiler, info om hotellet mm.

De forskellige teams blev også udstyret med en iPad og en selfiestick, så de kunne dokumentere deres uge og samtidig konkurrere i en intern konkurrence om, hvem der havde taget de bedste billeder i løbet af ugen. De forskellige teams fik også lov til at møde hinanden og dommerne, da de blev delt ud i grupper på tværs af landene og blandt andet skulle på jeeptur i ørkenen.

Den globale finale bestod af teams fra 28 lande, og i løbet af de følgende fire dage blev de gennem flere runder udfordret og bedømt af et dommerpanel, bestående af KPMG partnere og ansatte. Opgaven gik ud på at løse et problem for flyselskabet Emirates, og for hver dag fik de ny information og feedback på deres præsentationer, som de skulle forholde sig til og tage med videre. Formatet var ens gennem hele konkurrencen, og for hver opgave de fik, havde de tre timer til at løse den og forberede en præsentation.

Det danske team gik desværre ikke videre til den endelige finale, der bestod af tre teams;

”Vi var selvfølgelig skuffede, men alle holdene var virkelig gode, og der var mange faktorer, der spillede ind. Men vi følte, at vi havde gjort vores bedste og rundet konkurrencen af med en stærk løsning og præsentation”.

Det mest skræmmende var det mest lærerige

Selvom det danske team ikke vandt, fik de, ifølge Malene, en oplevelse for livet og en unik tur til Dubai, som de aldrig vil glemme. Med sig hjem har de erfaringer, som de kan tage med videre i deres fremtidige studie- og arbejdsliv.

”Noget af det mest udfordrende ved den her oplevelse var, at man fra første dag blev presset ud i noget, som man ikke havde tid til at forberede sig på. Man kunne stå i en situation, hvor man blev i tvivl om, hvad der stod på de slides, der blev vist på skærmen bag en, hvor det er vigtigt, at man kan performe under pres. Det har gjort, at jeg har fået styr på min nervøsitet, når jeg skal præsentere noget, jeg ikke har kunnet forberede,” fortæller Malene.

Konkurrencen gav mig et netværk

Turen til Dubai har også givet Malene et større netværk;

”Noget af det bedste ved konkurrencen var også, at jeg mødte så mange fantastiske mennesker fra hele verden og fik indblik i deres kulturer og hverdag”, slutter Malene.

Tre tips til den gode gruppe

  • Få snakket forventningerne ud med gruppen, inden I går i gang.
  • Det er vigtigt, at man er åben for hinanden og hinandens idéer.
  • Tænk som en gruppe i stedet for, at hver deltager i gruppen har sin egen afgrænsede opgave.
Decorative

Det danske vinderteam af KICC 2015. Fra venstre: Morten Lindholm Jessen (stud.merc.FSM), Nina Fisker Olesen (stud.merc.FIR), Mikkel Grønbæk Mathiassen (stud.merc.FSM.) og Malene Buur (stud.merc.SCM).