Ledig et år uden panik

En dåbsattest fra 1957 gør jobsøgningen sværere. Efter et helt års ledighed med kun få samtaler, fik Kim Weibel sit nye job via netværk. Økonomisk har den lange ledighedsperiode ikke været så hård, for dagpengene er blevet suppleret med 25.000 kroner om måneden fra CA PLUS tillægsforsikring.

Da Kim Weibel mistede jobbet som marketingdirektør ved Compass Group i april 2010, var han forberedt, at det kunne komme til at tage tid, før han fandt et nyt job. Men det blev lidt mere op ad bakke end forventet.

”Jeg har vel skrevet mere end 100 ansøgninger på et år, men det har kun ført til 5-6 samtaler, og slet ikke noget job, så det er jo ikke noget, der får en til at stå med armene i vejret.  Jeg har brugt meget tid på mine ansøgninger, men jeg føler lidt, at jeg som snart 55-årig, har været udfordret lidt på alderen. Min fornemmelse er, at hvis der nu havde stået 44 år på CV’et, så var jeg kommet til flere samtaler”, siger Kim Weibel.
 

CA PLUS har hjulpet på økonomien

Selvom det har været hårdt at gå ledig i et helt år, har det økonomisk ikke været den store belastning for Kim Weibel. Som ledig kan man maksimalt få 16.595 kroner i dagpenge om måneden. Men Kim Weibel har tegnet en tillægsforsikring hos CA PLUS Tillægsforsikring, som har givet ham 25.000 kroner ekstra om måneden – Altså i alt 41.595 kroner om måneden før skat.

”Vi kunne nok godt have klaret os uden tillægs-forsikringen, i og med at jeg har en kone, der er i et godt job, og en hjemmeboende søn, der tjener sine egne penge. Men de ekstra penge giver jo den frihedsgrad, at man ikke står og går i panik over økonomien. Jeg har kunnet koncentrere mig om jobsøgningen, uden at skulle stresse over, hvor pengene til regninger og terminen skal komme fra”, siger Kim Weibel. 
 

Underforsikret uden tillægsforsikring

Kim Weibel tegnede sin første tillægsforsikring i 1998, men skiftede til CA PLUS Tillægsforsikring, da den startede i 2004. Selvom han har betalt til tillægsforsikring i 12 år før han fik brug for det, fortryder han det ikke.

”Jeg meldte mig til ordningen, da jeg boede alene med min søn, og hvis jeg blev ledig, så havde jeg jo ikke råd til at bo i mit hus. Så at bruge penge på det her giver noget mere tryghed. Det er jo det, der er forskellen”, siger Kim Weibel, der fortsat vil betale til tillægsforsikringen.

”Det med det grå guld – det spiller altså ikke rigtig - så man kan jo sige, at jo ældre man bliver, jo mere får man brug for en form for sikkerhed og tryghed. Jeg tror ikke, at der er nogen af forsikringstagerne, som forventer at de skal bruge tillægsforsikringen. Men vi har også brandforsikring på vores hus og indboforsikring, så vi er sikret ordentligt, hvis der skulle ske et eller andet, og der vil de fleste af os være kraftigt underforsikret, hvis man skal klare sig for dagpengene alene”, siger Kim Weibel.


Denne historie er baseret på Kim's erfaringer med CA PLUS tillægsforsikring. Siden da er samarbejdet med Europæiske om CA PLUS ophørt. I stedet tilbyder CA nu CA Lønsikring.

Decorative