CA’s kontorer holder lukket pga. coronavirus, men du kan skrive eller ringe til os. Læs om COVID-19 – din situation. Har vi dine korrekte kontaktinformationer - log ind og opdater.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CA offices are closed due to COVID-19. Please write or call us. If you are unemployed: No job search and activation required.Check your contact informations - login here.

Ledige slipper for jobsøgning og aktivering under Corona-krisen

12. marts 2020

english version

Som ledig er det næsten umuligt at leve op til statens krav om jobsøgning og aktivering, når samfundet samtidig lukker ned på grund af Corona. Det er nemlig svært, når virksomhederne ikke ansætter, og du helst skal holde dig hjemme og måske også passe dine hjemsendte børn.

Derfor er vi rigtig glade for, at de ledige nu slipper for krav om jobsøgning og aktivering, så længe Corona har lukket Danmark ned.

Som led i regeringens nedlukning af den offentlige administration lukker jobcentrene nemlig også ned og sender deres medarbejdere hjem.

Det betyder, at beskæftigelsesindsatsen suspenderes i en periode, og at alle planlagte samtaler aflyses, aktiveringstilbud sættes i bero, og der bliver ikke igangsat nye tilbud. 

Du skal ikke søge job eller stå til rådighed

Når beskæftigelsesindsatsen er suspenderet, skal du ikke stå til rådighed for arbejdsmarkedet, men kan fortsat få dagpenge. 

Det er som udgangspunkt stadig en betingelse for at få dagpenge, at du opholder dig i Danmark, men du behøver ikke

  • søge job,
  • deltage i samtaler hos jobcenter og a-kasse
  • eller joblogge på Jobnet.dk.

Jobcenteret og a-kassen kan derfor i denne periode heller ikke give dig sanktioner for udeblivelser eller manglende rådighed.

Men vores anbefaling er da, at søge de relevante job, som du har muilighed for. 

CA tilbyder stadig de lovpligtige samtaler, men nu er de frivillige

Som ledig er man normalt også forpligtet til en CV-samtale inden for 14 dage efter ledigmeldelsen og to rådighedssamtaler det første halve år.  

Det er du ikke forpligtet til, mens beskæftigelsesindsatsen er suspenderet,.

CA vil dog fortsat sende invitationer til disse samtaler, men med to væsentlige ændringer: 

  • Samtalerne bliver holdt telefonisk 
  • Det er helt frivilligt for dig, om du vil deltage. 

Der er altså ingen sanktioner, hvis du ikke vil have en sådan samtale.

Vi indkalder til samtalerne, fordi vi ser det som en god mulighed for dig til at få sparring på din situation og få nogle gode råd om, hvordan du skal gribe din jobsøgning an i en tid, hvor jobmarkedet er lukket næsten ned på grund af Corona-smittefaren.    

IHvis du ikke kan overskue det lige nu, er du selvfølgelig også bare velkommen til at koncentrere dig om at komme godt igennem krisen. 

Hvor længe er du fritaget for jobsøgning og krav?

Fritagelsen for din rådighedsforpligtelse gælder 'indtil videre'. Der er ikke sat slutdato på, men det varer nok lige så længe ,som nedlukningen af store dele af samfundet på grund af den nuværende nødsituation med COVID-19 smittefaren. Det vil sige i hvert fald 14 dage, men måske længere, afhængig af de udmeldinger der kommer fra myndighederne  

Men vi skriver til alle vores ledige medlemmer, og meddeler, når rådighedsforpligtelsen igen gælder, herunder kravene til den ugentlige josøgning og kravet om joblog.

Vil du vide mere?

Se STAR's notat om Suspendering af beskæftigelsesindsatsen i en midlertidig periode sfa. COVID-19

Du er også velkommen til at ringe til os på 33149045 mellem kl. 10-14 på alle hverdage.

På grund af COVID-19 smittefaren er CA’s kontorer lukkede fra den 12. marts og foreløbig frem til påsken.

Du kan selvfølgelig også skrive til os på ca@ca.dk.