Ledighedsbjerget

Føles vejen til jobbet som et kæmpe bjerg, der skal bestiges? Du er ikke alene om den følelse.   

I podcast-serien Ledighedsbjerget  møder du jobsøgere på deres vej mod drømmejobbet. Du er med hele vejen, blandt andet,

  • når de taler med familie og venner om deres udfordringer,
  • når de får gode råd om jobsøgning af eksperterne, og
  • når arbejdsgiveren ringer og fortæller, om de har fået jobbet.  

Lyt til Ledighedsbjerget her - eller abonnér på iTunes eller Libsyn


 

Etape 4: Emilia - fra lav selvtillid til mester i jobsamtalen

Det går ikke godt, når nyuddannede Emilia er til jobsamtaler. Og efter 9 måneders ledighed er selvtilliden i bund, når hun sammenligner sig med veninden, der kører udover stepperne med nye jobs og lønforhøjelser.

Følg med, når Emilia

  • lærer at sælge sig selv,
  • får hjælp til at tro på sig selv og sine succeshistorier,
  • tager til samtalen fuld af selvtillid, og
  • får svar fra chefen, om hun har fået jobbet.

 

Etape 3: Afslag på afslag - Hvad gør du så, Mia?

”Selvfølgelig fylder det meget, at jeg får de her afslag. Man kan godt føle sig kassseret". Sådan siger Mia, der på 1½ år med mange ansøgninger ikke er kommet til en eneste samtale.

Lyt med på denne etape af Ledighedsbjerget, hvor Mia får mere mod på jobsøgningen, hører om andre måder at søge job - og finder sin egen vej ud af ledigheden. 


 

Etape 2: nej, du skal ikke søge job 24/7

Anna har det skidt med at være ledig, og under sig ikke ro og pause, før hun har landet et job. Hun søger job fra tidlig morgen til sen aften - og i weekenden. Lyt med, når Anna får gode råd om at

  • få struktur på jobbet som jobsøger,
  • holde fri fra jobsøgningen,
  • fokusere på de positive ting ved at være uden job i en periode.

 

Etape 1: Har du så fundet dig et arbejde, Emilie?            

Er du også andet end din jobsøgning? I denne etape møder du Emilie. som er lidt træt af, at familie og venner bliver ved med at spørge, hvordan det går med jobsøgningen.
Selvom de gør det i den bedste mening, lægger det ekstra pres på hende, og får jobsøgningen til at fylde endnu mere. For er du andet end din jobsøgning i et samfund, hvor identiteten for de fleste ligger i jobbet?

Lyt med, når Emilie får gode råd til, hvordan hun kan tackle presset og de evige spørgsmål til jobsøgningen - og selv tage ansvar for at det bliver anderledes – og når hun prøver det af på veninderne.


Hvem har lavet Ledighedsbjerget

Koncept: Cecilia Anberg og Cecilie Pødenphandt Kristensen. Produktion: Cecilie Pødenphandt Kristensen. Grafik: Cecilia Anberg. Jingle: Scott Holmes. Vært: Cecilie Pødenphandt Kristensen.

Lyt også til 'Det gode arbejdsliv'

CA's podcast-serie om Det gode arbejdsliv: Det er karrieresnak på 5 minutter om dilemmaer og udfordringer i arbejdslivet, som de fleste af os kender til. Lyt til Det gode arbejdsliv

Trivsel og struktur i din jobsøgning

Få overskud, balance og struktur i din hverdag som jobsøger. Gratis kursus for medlemmer af CA.