Netværk gav nye vitaminer

Af Ole Strand, kommunikationskonsulent, CA

Hvad gør man, når man bliver fyret som nordisk salg- og marketingchef i et stort amerikansk firma, efter man har hjulpet med at bygge det op, og knoklet i 20 år med tunnelsyn og Wallstreet-pisken over nakken?

Nyt netværk gav nyt syn på kompetencer

Dorte Makholm Michelsen trak stikket ud, og sov nærmest i en måned. Da hun vågnede op, var hun ikke i tvivl om, at hun måtte gøre noget. Komme i gang med at søge job og pleje sit netværk. På LinkedIn faldt hun over jobsøgningsnetværket getAhead.dk, og besluttede at give det en chance.

"Allerede ved første mødet i netværket mødte jeg mange helt anderledes mennesker med anderledes holdninger. De så mig ikke i den kasse, som familie og venner ser mig i – Hende, der har arbejdet med salg- og marketing i 20 år i en bestemt branche - men de så nogle andre kompetencer i mig, og sådan har det været hele vejen igennem. Det er enormt inspirerende at tale med alle de mennesker med en anden baggrund”, siger Dorte Makholm Michelsen.

Jobsøgning sat i system

GetAhead.dk er et proaktivt jobsøgningsnetværk, som i praksis fungerer som en konsulentvirksomhed. Deltagerne i netværket er både sælgere og varelager, for det er dem selv, som skal sælges, når de tager kontakt til virksomhederne.

”Vi går på arbejde i den forstand, at vi lægger et antal timer hver uge i GetAhead.dk. Det er kold kanvas, hvor vi ringer og booker møder, og bagefter tager ud og møder virksomhederne, og præsenterer alle de kompetencer og profiler, der er i netværket. Så vi arbejder både for os selv og for de andre i netværket”, siger Dorte Makholm Michelsen.

Lærer at ringe og sælge

I getAhead får de nye i netværket undervisning i telefonsalg, inden de starter med at ringe ud til virksomhederne. Der er en fælles ringegruppe,hvor man sidder sammen og ringer til virksomhederne, så der er mulighed for læring og erfaringsudveksling på stedet. Det giver gode resultater, og giver også mere selvsikkerhed, når man bagefter ringer for sig selv.

”Jeg havde ligesom rigtig mange andre en barriere over for det med at ringe ud og sælge sig selv. Men det er faktisk nemmere, når man har prøvet at sidde her i gruppen og ringe ud for netværket. Det er altid nemmere at sælge noget andet end sig selv – selvom det er det produkt, vi kender allerbedst, så er det det, der er det allersværeste at sælge”, siger Dorte Makholm Michelsen.

Fik job på at netværke

Dorte Makholm Michelsen har været med i GetAhead.dk siden januar 2012, men er stoppet som aktivt medlem, da hun fra 15. oktober 2012 har fået job i et større medikoteknisk firma som clinical business development manager  i Bruker Daltonics med ansvar for Norden og Baltikum.

Hun har ikke direkte fået jobbet gennem getAhead.dk, men det var alligevel arbejdet med netværket, som førte til det. ”Jeg har fået jobbet gennem et rekrutteringsfirma, som vi har samarbejdet med i getAhead-regi. Da de så senere stod med et job, havde de mig i baghovedet. De har et positivt syn på proaktiv jobsøgning, og der er ingen tvivl om, at det ikke skadede mig i processen, at der stod getAhead i nakken på mig. De fleste firmaer vil jo gerne have netværkere ind”, siger Dorte Makholm Michelsen.

Vitaminer i netværk

Hun anbefaler andre ledige at arbejde aktivt med deres netværk.

”Vitaminpillerne – alt det der har givet mig energi til at søge job - er helt klart kommet fra getahead.dk og fra mit øvrige netværk. Når du netværker, får du nye vinkler på jobsøgningen og nye kontakter som kan hjælpe dig videre. – hvad enten det er i et jobsøgningsnetværk som getAhead eller i andet regi”, slutter Dorte Makholm Michelsen.

GetAhead.dk

GetAhead.dk er åbent for ledige fra alle a-kasser, men mange er medlem af CA. De operer på Sjælland og i København. De holder informationsmøder for nye interesserede hver anden fredag – typisk i CA’s lokaler i Gentofte.

Læs mere om konceptet og om GetAhead.dk på www.getahead.dk

Andre jobsøgningsnetværk

Der findes andre gode jobsøgningsnetværk, som du kan blive en del af:

  • CAN12 er et jobsøgningsnetværk for CA-medlemmer, som også mødes i CA’s lokaler i Gentofte.
  • Powerjobsøgerne er et landsdækkende proaktivt jobsøgningsnetværk for alle ledige.
  • NJAM - Netværk hvor Jobsøgende og Arbejdsgivere Mødes - Det allerstørste jobsøgningsnetværk på LinkedIn.com med over 11.000 medlemmer. Gode diskussioner og sparring om jobsøgning – og kontakter, der skaber job.