Rúni og Dina fik job på Company Day

En snak med direktør Jesper Just på Company Day endte med job til både Dina Hsu og Rúni Mortensen. Et godt førstehåndsindtryk banede vejen til samtalen, så de begge fik job i it-virksomheden ProCon Solution.  

DecorativeSom nyuddannet kan det være svært, at få hul igennem til arbejdsgiverne og komme til samtale, men CA's Company Day i maj blev et vendepunkt  for Dina Hsu. Her er der nemlig direkte adgang til at tale med virksomhederne om deres jobopslag - inden man sender ansøgningen.

"Jeg var taget på Company Day for at tale med flere virksomheder. Men jeg vil helst arbejde med marketing, da det flugter med min uddannelse, så da jeg så stillingen som produkt marketing medarbejder hos ProCon Solution, blev jeg bare draget hen mod den", siger Dina Hsu, der er cand.merc i international marketing og management.

Godt indtryk af virksomheden

It-virksomheden ProCon Solution havde to folk med på standen, direktøren Jesper Just og konsulenten Tenna, til at tale med de mange kandidater.  

"Man skal have lidt tålmodighed, for køen kan godt være lidt lang, men jeg fik talt med dem begge, og jeg fik et godt indtryk af dem, og af jobbet og af virksomheden. Så det første jeg gjorde, da jeg kom hjem, var at skrive en ansøgning", siger Dina Hsu.

Company Day gjorde en forskel

En af de mange andre, som lagde vejen forbi ProCon Solution var Rúni Mortensen, som blev cand.merc. i sommeren 16, Han startede også som ledig, men har haft et par projektansættelser, inden han prøvede at tage på Company Day i jagten på et fast job.  

"Jeg havde på forhånd tjekket hvilke job, der var med på Company Day, og jobbet som forretningskonsulent i Procon Solution passede rigtig godt til min profil. Jeg talte faktisk kun med dem og et andet firma, som havde et lignende job", siger Rúni Mortensen. 

For Rúni var det meget ligetil og afslappet at tale med Jesper og Tenna. Han spurgte ind til firmaet, og hvad de lavede, og Jesper fortalte om firmaet, mens Tenna, som selv sad i et lignende job, fortalte om selve jobbet.

"Jeg blev klogere på, om det var noget for mig - og fik også vist, hvem jeg var. Så jeg føler bestemt, at det gjorde en forskel, at jeg havde mødt Jesper og Tenna på Company Day".

Førstehåndsindtrykket betyder meget

Dina og Rúnis møde med direktør Jesper Just havde helt sikkert en betydning for, at de begge kom til samtale og endte med hvert deres job hos ProCon Solution.  

"Selvfølgelig skal de faglige kompetencer være i orden, men vi ser mere på personlighed, og hvordan de kan indgå i virksomheden. Med 17 ansatte er det vigtigt, at alle passer ind i kulturen. Så det var en stor fordel for os, at møde kandidaterne up-front", siger Jesper Just.

På Company Day deltager mere end 100 kandidater, og mange lagde vejen forbi ProCon Solution, så der var ikke tid til lange snakke.  

"Man har ikke meget tid til hver enkelt  - og nogle er bedre til at bruge tiden end andre -  men det var alligevel en god mulighed for, at få et førstehåndsindtryk, og finde ud af, om de havde den profil vi ledte efter. Det spillede en stor rolle, når vi bagefter skulle vælge, hvem af de cirka 40 ansøgere, vi skulle kalde til samtale", siger Jesper Just. 

Mindre virksomheder giver gode karrieremuligheder

Jesper Just fik også lejlighed til, at få talt med de yngre kandidater om mulighederne i en lille virksomhed.

"Vi har jo ikke mange hierarkiske lag, så hvis man tænker gammeldags karriereplanlægning, hvor man starter på level 4 og så skal man gennem 3, 2 og 1, så er det måske ikke en mindre virksomhed, man skal kigge efter. Men hvis man ser karriereplanlægning som en udvidelse af ansvarsområder, så tror jeg på, at de har mere glæde at af komme ind i en mindre virksomhed", slutter Jeper Just.


5 gode råd til Company Day

1. Søg information inden Company Day

Undersøg hvilke virksomheder du kan møde på Company Day - og hvilke job, der er interessante for dig.

2. Forbered spørgsmål

Det er nemmere/lettere at indlede en samtale, hvis du har forberedt et par spørgsmål. Find ud af, hvad du gerne vil vide om den pågældende virksomhed og om jobbet. Det kan være spørgsmål  om deres arbejdskultur, værdier, konkrete arbejdsområder eller noget helt andet.

3. Forbered din elevatortale

En elevatortale er en kort præsentation af dig selv - en slags mundtligt CV med fokus på centrale områder. Det er her, du kort og klart formidler, hvad du kan – det vil sige, du fremhæver dine samlede kompetencer og din overordnede faglige profil frem for dine specifikke fag og spredte erfaringer. Læs mere om eletavortalen

4.  Vis hvem du er

På Company Day har du en unik mulighed for at få en snak om helt konkrete jobs med dem, der skal ansætte. De er der for at besvare jeres spørgsmål - og for at få et indtryk af mulige kandidater. Selvfølgelig skal kompetencerne være i orden, men i sidste ende bliver folk ansat på deres personlighed. Derfor: Ret ryggen, stå ved dine kompetencer og gør et godt indtryk. 

5. Vær åben

Selvom du har udvalgt netop de virksomheder, du gerne vil tale med, er det en god idé at have antennerne ude. Hvem ved – måske findes drømmejobbet i en af de andre virksomheder på Company Day. Så lyt til deres præsentationer og bliv klogere 

Decorative

"Det første jeg gjorde, da jeg kom hjem, var at skrive en ansøgning"

Dina Hsu - produkt marketing medarbejder hos ProCon Solution

Decorative

"jeg føler bestemt, at det gjorde en forskel, at jeg havde mødt Jesper og Tenna"

Rúni Mortensen - forretningskonsulent hos ProCon Solution

Decorative

"Company Day er en god mulighed for at få et førstehåndsindtryk"

Jesper Just - direktør for ProCon Solution