Skriv en bedre ansøgning med enter-knappen

Decorative

Af Sanne Juel - Karriererådgiver i CA Karrierepartner og a-kasse

Her får du et enkelt tip, der kan forbedre din ansøgning markant.

Da jeg møder Søren første gang, kigger vi hans ansøgning igennem og arbejder med forbedringsmuligheder, så han øger sine chancer for at komme til samtale.

Søren har igennem mange år lært at skrive akademisk. Lange sætninger. Fremmedord. Med et højt lix-tal, som gør det tungt at læse.

Søren skriver en ansøgning på linje med faglitteratur på akademisk niveau. En lovtekst.

Men det findes der råd for. Se lige her.

Søren lærte at bruge ENTER-knappen.

Han tog sin ansøgning og trykkede på ENTER-knappen efter hvert eneste punktum.

Så enkel er opskriften.

Det, Søren lærte på et minut, var en lynhurtig visuel analyse af, hvordan hans tekst lød og så ud. Det giver også rigtig god mening at læse den – gerne højt. Søren blev hurtigt klogere på sin egen skrivestil og fik mulighed for at rydde op i sin tekst og lave forbedringer. Her brugte han også en LIX-beregner til at vurdere, hvor let (eller tung) teksten var.

Step 1 – Den oprindelige tekst i ansøgningen:

MARKETINGUDDANNET MED STÆRK PROFIL OG PASSION INDENFOR E-COMMERCE

Struktur og effektivitet samt passion og fortrolighed med e-handel er nøgleord, der kendetegner min faglige profil. Min uddannelsesmæssige baggrund indenfor online marketing har styrket min fortrolighed og forkærlighed for tekstproduktion til digitale medier, mens min erfaring som e-commerce assistent har givet mig stærke kompetencer indenfor produktion af salgsfremmende SEO-tekster til hjemmeside og webshop. Min erfaring som e-commerce assistent har gjort mig fortrolig med hele processen omkring at oprette varer til online salg, hvor kunden ikke kan se og føle varen, herunder produktion af udførlige produkttekster, skarpe produktbilleder og detaljerede produktspecifikationer. Jeg er vant til at arbejde struktureret med omfattende varekategorier, og jeg mestrer at arbejde effektivt uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Lixtal:75 – Sværhedsgrad: Meget svær – Sætninger:4 – Ord:121 – Lange ord: 54

Step 2 – Brug ENTER-knappen efter hvert punktum:

MARKETINGUDDANNET MED STÆRK PROFIL OG PASSION INDENFOR E-COMMERCE

Struktur og effektivitet samt passion og fortrolighed med e-handel er nøgleord, der kendetegner min faglige profil.

Min uddannelsesmæssige baggrund indenfor online marketing har styrket min fortrolighed og forkærlighed for tekstproduktion til digitale medier, mens min erfaring som e-commerce assistent har givet mig stærke kompetencer indenfor produktion af salgsfremmende SEO-tekster til hjemmeside og webshop.

Min erfaring som e-commerce assistent har gjort mig fortrolig med hele processen omkring at oprette varer til online salg, hvor kunden ikke kan se og føle varen, herunder produktion af udførlige produkttekster, skarpe produktbilleder og detaljerede produktspecifikationer.

Jeg er vant til at arbejde struktureret med omfattende varekategorier, og jeg mestrer at arbejde effektivt uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Step 3 – Omskrivning og stramning af tekst med kortere ord/sætninger

Passion og erfaring med E-commerce

Min kærlighed til tekstproduktion opstod under min uddannelse indenfor online marketing.

Derfor har jeg en forkærlighed for salgsfremmende SEO tekster til hjemmesider og webshops.

Med struktur og effektivitet arbejder jeg fortroligt med de digitale medier.

Det er hele processen, der er interessant.

Lige fra at oprette varer til online salg, skabe interessante og præcise produkttekster, kreere skarpe produktbilleder og detaljerede produktspecifikationer, det er lige mig.

Uanset varekategori er kvalitet nøgleordet.

Derfor kan jeg næsten ikke vente med at skabe øget salg hos jer.

Lixtal:47 – Sværhedsgrad: Svær – Sætninger:7 – Ord:87 – Lange ord:30

Du kan også lave denne øvelse med succes. Sæt i gang. ENTER