Søg hurtigt på stillingsopslag

af Ole Strand, kommunikationskonsulent, CA

Er du typen, der venter til fristen er ved at udløbe, før du søger? Lad være med det, for så forringer du dine chancer for at komme til samtale

Decorative

Mere end hver anden virksomhed indkalder til samtaler inden, fristen er udløbet, og chancen for at blive indkaldt til samtaler er større, jo før du sender din ansøgning. Det viser en ny undersøgelse fra CA blandt 705 rekrutteringsansvarlige i private og offentlige virksomheder.

Hver anden indkalder løbende

38 % venter til fristen er udløbet, før de indkalder egnede ansøgere til samtale. Men hele 53 % indkalder løbende egnede ansøgere, selvom fristen ikke er udløbet endnu.

”Set fra arbejdsgivernes stol, hvorfor så vente? Ansættelsesprocessen er lang nok i forvejen, og det vælter ind med ansøgere. Derfor sorterer mange  i ansøgningerne og begynder at indkalde til samtaler, inden fristen er udløbet”, siger Signe Grønfeldt Senger, der er karrierekonsulent i CA a-kasse.

Hurtig søgning øger chancerne

28 % af de rekrutteringsansvarlige mener da også, at chancen for at blive indkaldt til samtale er større, jo før man sender sin ansøgning.

”Hvis man har fundet 20 egnede kandidater blandt de første 200 ansøgere, så har man jo rigeligt, og så er der ikke meget incitament for at indkalde flere. Jeg siger ikke, at det er umuligt, men det kræver mere at trænge igennem til en samtale, jo senere du søger”, siger Signe Grønfeldt Senger.

Ikke for hurtig

Selvom du skal være hurtigt ude, skal du gøre dit hjemmearbejde ordentligt, inden du sender ansøgningen.

”Du behøver ikke søge samme dag, som jobbet er slået op. Lav din research, og skriv en ordentlig ansøgning og et CV, der er målrettet jobbet, og send ansøgningen i løbet af et par dage – så er du stadig med i opløbet”, siger Signe Grønfeldt Senger.


Klik her, hvis du vil læse flere artikler med inspiration, tips og tricks om ansøgning >


 

Få CA's gratis e-bog "Jobbet er dit" med inspiration til din jobsøgning

**Med min indsendelse af denne webform accepterer jeg, at CA kontakter mig telefonisk og/eller på e-mail med henblik på en dialog om CA's medlemsfordele, hvor der kan ske yderligere indsamling af personoplysninger. Jeg kan til hver en tid få indsigt i samt tilbagekalde mit samtykke og CA opbevarer data i maksimalt 3 år efter seneste interaktion, som beskrevet i CA's persondatapolitik. Ved afmelding, spørgsmål eller klager kontaktes CA's dataansvarlige: Kurt Wolf, persondata@ca.dk.