Tjek styrken af dit personlige lederskab

Af Erhvervscoach og psykoterapeut Lisbeth Olesen, LIO Consult

Der er noget særligt ved mennesker, der kender sig selv godt og har styr på sig selv. De har godt tag om livet. De er kompetente. De mestrer stærkt personligt lederskab – De er 5S-mennesker med Selvindsigt, Selvværd, Selvtillid, Selvsikkerhed og Selvaccept.

Men sådan er vi ikke alle sammen.

"Mit selvværd har det ikke så godt for tiden", sagde en kvinde, som jeg har haft fornøjelsen af at coache i et forløb over 5 sessioner. Situationen er, at hun gerne vil have et nyt job, men hun føler ikke, at hun kommer nogen vegne og begrunder det med "ondt i selvværdet".

Det kan være træls, at skulle erkende, at ens selvværd er gået hen og blevet til et mindreværd og en følelse af værdiløshed, eller at ens opmærksomhed og alle anstrengelser går på at gøre omgivelserne tilfredse.

Det er ikke din egen skyld, hvis du lider af lavt selvværd, men det er dit ansvar at gøre noget ved det. Alt andet er spild af godt liv. Risikoen for at gå hen og blive godt og grundigt utilfreds og synes, at de andre burde forandre sig eller begynde at opføre sig ordentligt og ikke være så respektløse og egoistiske, er overhængene stor. 

Og ja, hun fik et nyt job! Faktisk blev hun headhuntet straks hun begyndte at behandle sig selv som et værdifuldt menneske og blev tydelig (fortalte højt) i alle sammenhænge om sit brændende ønske om at få et job.

Sådan kan du selv arbejde med dit personlige lederskab

Du kan downloade værktøjet "Personligt Lederskab" og tjekke styrken på 10 udvalgte områder:

 1. Selvindsigt
 2. Evne til selvregulering
 3. Emotionel intelligens
 4. Autenticitet
 5. Integritet
 6. Selvværd
 7. Evne til at sætte grænser
 8. Selvtillid
 9. Selvansvarlighed
 10. Evne til at navigere i tilværelsen

Gør status på hvert enkelt område. Hvad kan du arbejde videre med selv? Find dine egne udviklingspunkter til fortsat personlig udvikling og vækst.

Det er en meningsfuld udfordring at lære sig selv bedre at kende. Ikke alle tager udfordringen. Men når du udvikler dit personlige lederskab, bliver du mere tryg ved dig selv og det afspejler sig positivt i måden at være sammen med andre mennesker på.

Jeg anbefaler dig at sikre, at dit fundament er på plads, så du oplever mental robusthed og emotionel stabilitet og bliver mere stressrobust.

Og klø så endelig på med dine drømme, ambitioner og mål i livet og i karrieren. Gør brug af din uddannelse, professionelle kompetencer og livserfaringer - og gør den forskel, som kun DU kan gøre. Der er brug for gode mennesker som dig.


Definition på 'at være leder i sit eget liv'

Når du er leder i dit eget liv, vil andre kunne genkende dig på disse 5 kendetegn:

 1. Du er nærværende og formår at handle kompetent i nuet på baggrund af dine erfaringer.
 2. Du tager 100% ansvar for alt, der vedrører din egen situation, herunder alt, hvad du gør eller undlader at gøre. Alt, hvad du siger eller undlader at sige.
 3. Du gør dig selv til ekspert på dit eget liv og har tillid til din indre stemme.
 4. Du tilrettelægger selv din tilværelse og fremtiden på alle livsområder og på alle forhold, som du har mulighed for at påvirke.
 5. Du navigerer i forhold til din aktuelle livssituation og alle både planlagte og uforudsete begivenheder.

 

Gratis e-bog

Decorative

Hvis du ønsker mere inspiration til at styrke dit personlige lederskab, så tag et kig i Lisbeth Olelsens e-bog; "Sådan bliver du leder i dit eget liv".

E-bogen er en praktisk guide til en målrettet personlig udviklingsproces, som du selv kan arbejde med, når det passer dig.

Normalprisen er 99 kr., men du kan få den gratis ved tilmelding til Lisbeths Olesens nyhedsbrev. Det hedder 'Talentfulde kvinder', men kan og må godt læses af mænd også.

Ja tak til gratis e-bog + tilmelding til nyhedsbrevet 'Talentfulde kvinder'

Test dit personlige lederskab

Brug Lisbeth Olesens test-værktøj 'Personlig lederskab', der sætter fokus på dit personlige lederskab på 10 områder.