Ufattelig glad for lønsikring

Det kom bag på Christina Rosenkrantz Nystrup, da hun mistede sit job i IT-virksomheden KMD. Men økonomisk har hun tacklet 6 måneders ledighed nogenlunde – takket være CA PLUS tillægsforsikring. 

Hun troede egentlig, hun gjorde det rigtige, da der begyndte at være færre opgaver i KMD, og ikke mindst i den afdeling, hvor hun var ansat. For Christina Rosenkrantz Nystrup var proaktiv og tilbød sig som intern konsulent og projektleder til andre projekter i KMD, som manglede personer.

”Problemet er så bare, at man mister lidt følingen med sin egen afdeling, fordi man hele tiden er lånt ud. Jeg tjente gode penge til KMD, men da de så skulle skære ned i afdelingen, så chefen selvfølgelig først på, hvem de bedst kunne undvære i afdelingen, og det var jo så mig, der alligevel aldrig var der”, siger Christina Rosenkrantz Nystrup.

Opsagt, hvad nu?

Christina Rosenkrantz Nystrup blev opsagt til fratræden den 1. april 2011. Det var en barsk oplevelse, og alle mulige tanker om fremtid og økonomi og ’hvad nu?’ fløj gennem hovedet. Men en tillægsforsikring hos CA PLUS, tog brodden af de værste økonomiske bekymringer.

”Jeg vil til enhver tid anbefale CA PLUS videre, for den følelse der, hvor man bliver opsagt, den er ikke rar. Men alligevel tænkte jeg lige med det samme. Ok, jeg har da heldigvis den ekstra forsikring. Sådan rent egoistisk … der er man jo nødt til at tænke på, hvordan man lige får det til at hænge sammen.”, siger Christina Rosenkrantz Nystrup.

Lidt dyr CA PLUS var pengene værd

Hun har i flere år betalt 1.000 kr. om måneden til CA PLUS tillægsforsikring, for til gengæld at kunne få ekstra 20.000 kr. om måneden ved siden af dagpengene, hvis hun mistede jobbet. Selvom indbetalingen kan trækkes fra i skat, var det alligevel en ret stor post i budgettet.

”Jeg har faktisk flere gange tænkt, at det var lidt dyrt at betale til CA PLUS, men nu hvor jeg fik brug for den, så var jeg meget glad for, at jeg blev ved med at betale de penge. Ufatteligt glad, faktisk, for det har været pengene værd. Det har været rigtig rigtig fint at have det sikkerhedsnet”, siger Christina Rosenkrantz Nystrup.

37.000 kr. bedre end 17.000

Christina Rosenkrantz Nystrup får tilsammen cirka 37.000 i dagpenge og tillægsforsikring om måneden. Tillægsforsikring og dagpenge må maksimalt svare til 80 % af ens tidligere løn. Det lyder af mange penge, men som hos mange andre, har familiens økonomi været baseret på to pæne indtægter, og det kan mærkes på økonomien, når den ene så går ned i indtægt.   

”Det ville være skidt, hvis jeg kun fik de 17.000 kr. i dagpenge. Det er slemt nok at blive opsagt, men hvis vi så ikke havde til det daglige brød eller havde råd til huset. Det ville ikke være særligt sjovt. Så på den måde gør tillægsforsikringen en stor forskel”, siger Christina Rosenkrantz Nystrup.

Tager tid at finde nyt job

Hun har dog måttet sande, at det har taget længere tid end forventet at finde et nyt job.  

”Jeg troede, at jeg hurtigt ville få job, men nu har jeg været ledig i seks måneder. Der er måske ikke dyb krise mere, men selvom situationen er blevet bedre, og der bliver opslået flere job, er der alligevel stadig noget forsigtighed, hvor folk ikke rigtig tør ansætte”, siger Christina Rosenkrantz Nystrup.

Svært at skifte branche

Hun har været til en del samtaler og er også kommet videre til næste runde, men har endnu ikke fået ram på et nyt job.

”Jeg søger bredt efter projektlederjob – ikke kun i IT-branchen. Men det er altid lidt sværere, når du søger uden for din egen branche. Selvom de anerkender, at du har erfaring, som kan bruges generelt, foretrækker de i sidste ende måske den ansøger, som også har erfaring fra branchen”, siger Christina Rosenkrantz Nystrup.

Hellere job end CA PLUS

Tillægsforsikring kan udbetales i op til 12 måneder efter, man er blevet ledig, så efter 6 måneders ledighed har Christina Rosenkrantz Nystrup fået 120.000 kroner udbetalt fra CA PLUS og kan få yderligere 120.000 kroner udbetalt, hvis hun også er ledig i de kommende 6 måneder. Men selvom det er mange penge, vil Christina helst være fri.  

”Det er jo ikke sjovt at være ledig, og selvom det går nogenlunde økonomisk med lønsikringen, vil jeg hellere have et job hurtigst muligt”, slutter Christina Rosenkrantz Nystrup.


Denne historie er baseret på Christinas erfaringer med CA PLUS tillægsforsikring. Siden da er samarbejdet med Europæiske om CA PLUS ophørt. I stedet tilbyder CA nu CA Lønsikring.

Decorative