swipegesture

Spar tid, når du skriver opgaver – brug et referencesystem

Som studerende kommer du til at skrive rigtig mange opgaver. Brug et referencesystem, så du spare tid og sikrer, at dine referencer står korrekt.


Artikel 2 Min.
af Nanna Lan Pedersen

 

Læs her, hvad Nanna fortæller i videoen:

"Som studerende på en videregående uddannelse skal du ofte skrive rigtig mange opgaver og typisk længere opgaver, end du er vant til.

Derfor er det vigtigt, at du har det rigtige referencesystem, så du er sikker på, at du henviser korrekt til de kilder, du bruger i din opgave. Ellers kan du fx risikere at din opgave bliver godkendt i en eksamen.

Det kan både være overvældende og tidskrævende, hvis man manuelt skal sidde og lave en litteraturliste med 30 forskellige kilder og løsninger.

Så for at gøre det nemmere for dig selv, vil jeg anbefale dig, at du bruger et referencesystem. Udover eget Words eget referencesystem kan du downloade programmet Mendeley, som er et af de mest brugbare software for studerende.

Det smarte ved Mendeley er, at du kan gemme dine bøger og artikler direkte i programmet, og dele dem med din studiegruppe. Og så behøver du ikke at indsætte den samme kilde, næste gang du skal til at skrive en opgave.

Derudover laver Mendeley automatisk den rigtig reference ud fra det referencesystem, du bruger på dit studie, om det er APA, Harvard eller noget helt tredje.  

Mendeley er et gratis program, og det hentes som en udvidelse til Word, hvorefter programmet vil ligge under referencer ti frit brug.

Mendeley er både brugervenlig tidsbesparende, og sørger for at du refererer korrekt til dine kilder. På den måde har du en ting mindre at bekymre dig om."

Læs mere om Mendelay