swipegesture

Når du stifter selskab og vælger virksomhedsform

Som medlem af CA Advokathjælp har du mulighed for at stifte eget selskab på to forskellige måder. 

1. Du opretter selv med telefonisk support

Du kan bruge www.billigselskab.dk til nemt og hurtigt at oprette anpartsselskab (ApS).

Du får adgang til stiftelsesdokument, vedtægter, ejerbog, kapitalbekræftelse af advokat og meget mere. Desuden foretager billigselskab.dk selve registreringen hos Erhvervsstyrelsen. På billigselskab gælder følgende priser:

  •  Anpartsselskab (ApS) 995 kr. 

Prisen er ekskl. moms

Når du er tilmeldt CA Advokathjælp, kan du få praktisk og juridisk hjælp af pr. telefon i forbindelse med stiftelsen. 

2. CA Advokathjælp gennemfør oprettelsen

Kontakt CA Advokathjælp på advokat@ca.dk som opretter anpartsselskab (ApS) eller aktieselskab (A/S) for dig.

CA Advokathjælp udarbejder stiftelsesdokumenter, vedtægter, ejerbog, godkender stiftelseskapitalen, gennemfører stiftelsen og registrerer selskabet hos Erhvervsstyrelsen.   

  • Anpartsselskab (ApS) 3.000 kr.
  • Aktieselskab (A/S) 3.500 kr.

Alle priser er ekskl. moms.

Skal din virksomhed drives som en personlig ejet virksomhed eller i et selskab?

Der er forskellige fordele og pligter, man bør overveje, når man vælger virksomhedsform. Der er nemlig forskel på den personlige hæftelse, om man skal offentliggøre årsregnskab og på proceduren omkring selve stiftelsen. For kapitalselskaber er der eksempelvis krav om stiftelsesdokumenter og vedtægter, ligesom der er tilknyttet gebyr til Erhvervsstyrelsen for registrering af stiftelsen. Det er ikke er tilfældet, når man opretter en enkeltmandsvirksomhed eller et interessentskab. Når man starter et interessentskab, anbefaler CA Advokathjælp dog at lave en interessentskabskontrakt, der fastlægger forholdene i virksomheden, herunder interessenternes indbyrdes forhold og interessentskabets drift. 

Registrer dit selskab

Alle stiftelser – uanset om det er en personlig drevet virksomhed eller et kapitalselskab –  skal registreres digitalt på Erhvervsstyrelsens side www.virk.dk, hvor bl.a. stiftelsesdokument og vedtægter for kapitalselskaber skal uploades. Herudover er der et stiftelsesgebyr til Erhvervsstyrelsen for registrering af kapitalselskaber, det vil sige aktieselskab eller anpartselskab, som pr. 1. januar 2018 udgør kr. 670,- . 

Hvis du er tilmeldt CA Advokathjælp, er du velkommen til at kontakte CA Advokathjælp på 5945 4040 for kort rådgivning om stiftelsesproceduren og for at drøfte, hvilken virksomhedsform der passer dig. Du kan også læse mere om forskellige virksomhedsformer her.