swipegesture

Hvad siger funktionærloven om opsigelse, opsigelsesvarsel og fratrædelse?

Er du i tvivl om dit opsigelsesvarsel og funktionærloven? Bliv klogere på reglerne for varsel, opsigelse og fratrædelse i funktionærloven. Uanset om du selv siger op eller du får en opsigelse fra din arbejdsgiver.

Funktionærloven gælder grundlæggende for mange CA-medlemmers ansættelse. Det betyder, at dele af din ansættelseskontrakt vil henvise til funktionærloven. Det kan fx være vilkår for opsigelse og opsigelsesvarsel.

Derfor kan det være godt at kende funktionærloven, som fortæller om dine rettigheder, når du siger op, bliver opsagt, fritstillet, er sygemeldt eller skal på barsel.

Funktionærloven indeholder en lang række regler, som kan være svære at overskue og huske. Vi sparer dig for besværet med at slå funktionærlovens regler op. Derfor har vi samlet 7 punkter, der kan gøre dig klogere på din situation og dine rettigheder som funktionær i forbindelse med opsigelse.

De 7 punkter om ansættelsens ophør bl.a. opsigelse og opsigelsesvarsel er udarbejdet fra funktionærloven af Bird & Bird Advokatpartnerselskab, der er advokatkontoret bag CA Advokathjælp. 

> Opsigelse – du siger selv op eller du bliver opsagt af arbejdsgiver

> Opsigelsesvarsel

> Suspension og rådighedspligt – hvad betyder det for dig

> Fritstilling og fratrædelse – hvad må du

> Ret til fratrædelsesgodtgørelse jf. Funktionærloven

> Godtgørelse ved usaglig opsigelse – Funktionærlovens §2b

> Bortvisning – sådan er du stillet

 

Læs også om væsentlige ændringer i dine ansættelsesvilkår

CA Advokathjælp kan yde professionel rådgivning, hvis du bliver opsagt eller selv vil sige op

Det er ikke sikkert, det er nok, at du kender dine rettigheder i Funktionærloven. I nogle situationer vil det også være en fordel at få hjælp af en advokat, der har mere erfaring og gennemslagskraft over for din arbejdsgiver – især hvis du står med en usaglig opsigelse eller dit opsigelsesvarsel ikke er overholdt.

Det oplever vi dagligt, når medlemmerne henvender sig med spørgsmål om funktionærloven, opsigelsesvarsel, opsigelse eller ansættelse. Derfor er det vigtigt, at du har adgang til den nødvendige advokathjælp, hvis du bliver opsagt – eller får en ny ansættelseskontrakt med væsentligt ændrede vilkår.

CA Advokathjælp er eksklusivt for medlemmer af CA, og koster kun 55 kr./md.

Så kan du få professionel advokathjælp til funktionærloven, opsigelse mv. uden yderligere omkostninger, hvis du får behov for det. Det kan hjælpe dig i en række situationer. Fx, hvis din ansættelseskontrakt rummer vilkår, du ikke kan stå inde for eller hvis du bliver opsagt uden en saglig begrundelse.

Læs mere om CA Advokathjælp for lønmodtagere

Læs mere om gratis advokathjælp for studerende