Kursusforløb:

Brug af test ved rekruttering og ansættelsesproces

Virksomheder tester ofte logik og personlighed, når de ansætter. Lær mere om, hvorfor de tester, hvad du kan komme ud for, og hvordan du forbereder dig på test.

Med dette kursusforløb er du velforberedt, hvis du bliver testet i en ansættelsesproces.

Indhold

 • Hvorfor anvendes test i rekrutteringer og udvælgelsesprocesser?
 • Forskellige logiske test og hvilke typer af opgaver de stiller dig
 • Hvordan er logiske test opbygget, og hvordan finder man det rigtige svar?
 • De væsentligste træk i personprofiler og hvordan spørgsmål/opgaver ser ud
 • Hvordan testrapporter ser ud, og hvad man kan tolke ud fra dem
 • Hvilke typer af spørgsmål kan man komme ud for under gennemgang af resultatet?

Et kursusforløb består af 3 dele

 

 • Forbered dig inden workshoppen
   

  Straks efter tilmelding modtager du en e-mail med link til de materialer – en række videoer og en arbejdsbog – som du skal arbejde med inden workshoppen.

  DEADLINE: Du skal have færdiggjort opgaver og deltaget i en quiz om opgaverne inden workshoppen. Dato for deadline modtager du i en bekræftelsesmail, når du tilmelder dig kurset. Hvis du ikke har forberedt dig med opgaver og quiz, får du ikke et ordentligt udbytte af workshoppen.

 • Selve Workshoppen – kom forberedt

  Workshoppen starter, hvor online-læringen slutter. Vi arbejder videre med udgangspunkt i den viden, du har fået ved online-læringen. Facilitatoren stiller opgaver og giver sparring, men gennemgår ikke materialet igen. 

  På workshoppen tager vi skridtet videre fra videoerne og bringer modeller, tanker og huskeregler i spil. Du vil derfor i løbet af workshoppen komme til at:

  - Blive testet og se nærmere på, hvad testen siger om dig
  - Afprøve de forskellige anvendte intelligens-stile
  - Diskutere forskellige personlighedstræk
  - Simulere interviewsituation og blive interviewet om forskellige personlighedsfaktorer

  Workshops afholdes løbende på vores lokale kontorer i Gentofte, Aarhus, Aalborg, Odense og Kolding. (Du kan se listen over kommende datoer og afholdelsessteder og tilmelde dig nederst på denne side.)

 • Opfølgning
   

  Efter workshoppen hjælper deltagerne hinanden med netværksbaseret opfølgning, så læringen bliver brugt.
   

Udbytte

Når kursusforløbet er forbi, vil du være godt forberedt til at sætte ord på dine logiske styrker og udfordringer samt dine personligheds- og adfærdstræk – og du er godt klædt på til at blive testet i forbindelse med din jobsøgning.

Målgruppe

Kurset er for alle CA-medlemmer, der ønsker at forbedre deres viden, indsigt og erfaring omkring psykologiske test, og hvordan man forbereder sig bedst muligt til at blive testet og opnår en god test-oplevelse. 

Forberedelse er en betingelse for at deltage i workshoppen

Det er en forudsætning for at deltage i workshoppen, at du har gennemgået online-læringen og gennemført den tilhørende quiz inden deadline (se under pkt. 1). Materialet til forberedelsen bliver ikke gennemgået igen på workshoppen. Er du ikke forberedt, får hverken du eller de andre deltagere det fulde udbytte af workshoppen.  

Målgruppe

Kurset er for alle CA-medlemmer, der ønsker at forbedre deres viden, indsigt og erfaring omkring psykologiske test, og hvordan man forbereder sig bedst muligt til at blive testet og opnår en god test-oplevelse. 

Facilitator

Workshoppen faciliteres på skift af CA's dygtige og erfarne karriererådgivere. 

Praktisk information

Når du har tilmeldt dig kursusforløbet modtager du en e-mail med adgang til de materialer, du skal arbejde med i første del, samt bekræftelse af sted og dato for workshoppen.

TID OG STED: Tilmeld ved at klikke på knappen herunder

19. februar 2018, 13:00-17:00 - CA Gentofte, Smakkedalen 2, 2820 Gentofte | Tilmeld, medlem