Find jobbet i jobdatabaser m.m.

Hvordan bruger du bedst jobdatabaser i din jagt på et nyt job?

Som jobsøgende kommer du ikke uden om at benytte en række jobdatabaser / jobportaler, såsom Jobindex, Stepstone osv. Det vil ofte være her, du ser stillingsopslag for ledige stillinger, og du kan med fordel også lægge dit CV i deres CV-databaser. 

Der er mange jobdatabaser at vælge mellem, nogle store og brede, andre med nichefokus. Vi anbefaler, at du benytter dig af begge dele – altså både de store og dem, med et mere snævert fokus på fx nyuddannede, jobs inden for et bestemt fagområde eller lignende.

Tips til at benytte jobdatabaser i jobsøgningen:
 

Internships

Internships/praktikophold er kommet mere og mere i vælten som rigtigt gode og værdifulde måder at samle erfaringer på og ligeledes at få ’boostet’ sit CV og dermed sine kompetencer på. 

Led derfor specifikt efter steder, der kan give dig overblik over mulige internships – fx i jobdatabaser tilknyttet de forskellige universiteter og uddannelsesinstitutioner. 

Frivilligt arbejde

At beskæftige sig med frivilligt arbejde er ligeledes kommet meget i vælten, som en måde at ’booste’ sit CV på, men her er der 2 væsentlige ting at tage hensyn til:

  1. Vær selektiv omkring hvilke former for frivilligt arbejde du beskæftiger dig med – uanset hvor prisværdige alle former for aktiviteter du beskæftiger dig med for at hjælpe andre, så er det ikke alle typer af frivilligt arbejde, der anses for meget kompetenceopbyggende, når erhvervslivet skal vurdere det.
  2. Det er ikke nok at fortælle, hvad du har lavet (arbejdsopgaver), og hvilke ansvarsområder du har haft, det bliver alpha og omega, at du i CV’et kommer frem til, hvilke kompetencer dit frivillige arbejde har givet dig!

Er frivilligt arbejde vejen frem for dig, så led specifikt efter sites og databaser, der omhandler frivilligt arbejde og ’volunteering’.

Search & Selection/Headhunters

Foruden de store jobportaler, hvor det er rigtigt godt at registrere sig, for at få ’markedet’ til at arbejde for dig, så kan registrering hos forskellige Search & Selection virksomheder være yderligere en måde at udbrede kendskabet til dig og din profil på. 

Vikarbureauer

Desuden kan vikarbureauer være steder, hvor du med fordel kan registrere dig. Husk igen, at der også her er store og brede samt nogle, der er mere nichefokuseret.