CA Lønsikring – øget økonomisk sikkerhed

Med CA Lønsikring kan du få et supplement til dagpengene, hvis du bliver ledig. Du bestemmer selv, hvor stor økonomisk sikkerhed du vil have. Pris fra 56,-/md.

Decorative

Det kan være svært at forudsige, hvad der vil ske i dit arbejdsliv, men når du tegner en lønsikring i CA, er du sikret et økonomisk supplement til dagpenge. Hvor stort supplementet skal være, og hvornår det første gang skal udbetales, er op til dig.

Vi har gjort CA Lønsikring fleksibel, så du selv kan sammensætte den løsning, der passer dig bedst. Du kan vælge udbetalinger fra 2.000 kr. og op til 60.000 kr. med dækningsperiode på 3, 6, 9 eller 12 måneder pr. ledighedsforløb og vælge lønsikring både med og uden selvrisiko på 30 dage. Så der er god mulighed for at sammensætte den dækning, der matcher dine behov. Prisen/præmien er fra 56 kr. pr. måned (42 kr. efter skat).

Efter udløbet af evt. selvrisikoperiode, vil udbetalingen sker månedligt, men udbetalingen beregnes pr. dag. Tiltræder du fx først det nye job en uge inde i måneden, vil du derfor stadig få udbetaling for den første uge.

Knap: Beregn din præmie og tilmeld dig CA Lønsikring

En lønsikring, der dækker op til 90 % af din løn

Udbetalingerne fra CA Lønsikring kommer oven i dagpengene, der pt. er 19.322,- kr./md. – men hvordan din lønsikring skal dække, er i høj grad op til dig.

Med CA Lønsikring, kan du få dækket helt op til 90 % af din løn eller maksimalt 60.000 kr. om måneden udover dagpenge. Du betaler ikke arbejdsmarkedsbidrag af udbetalingerne. CA Lønsikring dækker i sammenlagt 36 måneder.  Det er tilladt at tage op til 12 måneders midlertidigt arbejde og komme tilbage til forsikringsdækning for de resterende ledighedsperioder.

Udover dækning ved arbejdsløshed dækker CA Lønsikring også med udbetalinger, hvis du bliver uarbejdsdygtig som følge af sygdom. Forsikringsydelsen ved uarbejdsdygtig udgør 50 % af den valgte ydelse, og udbetales skattefrit. Bemærk at lønforsikringen ikke dækker sygdom, som du havde kendskab til før forsikringens tegningsdato, eller tidligere har lidt af. Vær derfor opmærksom på at læse forsikringsvilkårene grundigt, så du ved, hvordan du er dækket.

Vær opmærksom på startkarens/kvalifikationsperiode på lønsikringen

Når du tilmelder dig CA Lønsikring, er der en startkarens/kvalifikationsperiode på 9 måneder. Det betyder, at du ikke må blive opsagt eller få kendskab til din opsigelse i de første 9 måneder efter tilmelding til ordningen. Når kvalifikationsperioden er udløbet, er du klar til at modtage lønsikring, hvis du bliver ledig på arbejdsmarkedet.

Hvis du har en anden, tilsvarende, lønforsikring, kan du overføre ancienniteten fra den, når du skifter til CA Lønsikring, og dermed nedsættes eller bortfalder kvalifikationsperioden for din CA Lønsikring.

Krav for tegning af CA Lønsikring:

For at tilmelde dig CA Lønsikring skal du opfylde en række krav: 

 • Du er medlem af CA a-kasse
 • Du er mindst 18 år og under 60 år på forsikringens tegningsdato og har et dansk CPR-nummer
 • Du er fastansat som lønmodtager i Danmark (ekskl. Grønland og Færøerne) og aflønnet for mindst 80 timer om måneden i mindst 6 sammenhængende måneder umiddelbart før køb eller ændring af lønsikringen, og dermed ikke selvstændig erhvervsdrivende, vikar, ansat i fleksjob eller i job med løntilskud
 • Du er ikke arbejdsløs og har ikke - eller burde have - kendskab til kommende ledighed.

I forsikringens løbetid er det en forudsætning, at du til stadighed opfylder kravet om CA-medlemskab. Du kan være tilmeldt ordningen, til du fylder 65 år.

Har du spørgsmål til CA Lønsikring?

CA Lønsikring udbydes til CA's medlemmer af forsikringsselskabet AmTrust og administreres af Marsh & McLennan Agency A/S (MMA). CA er ikke involveret i administrationen af ordningen. Kontakt i stedet CA Lønsikring/MMA på tlf 4595 4671 eller ca.lonsikring@mmc.com

Ønsker du at beregne pris og/eller tilmelde dig CA Lønsikring, kan du gøre det på CA Lønsikrings egen hjemmeside.

Skadesanmeldelser til CA Lønsikring

Skal du anmelde en 'skade' til CA Lønsikring ved opstået ledighed / uarbejdsdygtighed eller ved fortsat ledighed, skal du gøre det online. Login med NemID på CA Lønsikrings egen hjemmeside

Kontakt CA Lønsikring / Marsh
4595 4671

Bedst i Test

CA Lønsikring er kåret til Bedst i Test af Forbrugerrådet Tænk Penge i oktober 2021.

Der lægges i kåringen bl.a. vægt på, at CA Lønsikring giver gode dækninger og giver en god valgfrihed med mulighed for både at vælge selvrisiko, dækningslængde og selvfølgelig dækningsbeløb.

Decorative
Decorative

Ledig et år uden panik

Da Kim Weibel mistede jobbet som marketingdirektør, var han forberedt på, at det kunne komme til at tage tid, før han fandt et nyt job.

Decorative

Ufattelig glad for ekstra sikring

Det kom bag på Christina Rosenkrantz Nystrup, da hun mistede sit job som IT-projektleder. Men økonomisk har hun tacklet 6 måneders ledighed nogenlunde...

Decorative

Tillægsforsikring giver ro

Anne-Christine Østergaard var forberedt på at nedskæringer kunne ramme hende. En tillægsforsikring var med til at give ro på den økonomiske bagsmæk. 

Decorative

8 fyringsrunder uden søvnløse nætter

Mellemlederen 'Anders' tog en række fyringsrunder forholdsvis roligt, også da han selv blev afskediget ved den 8. fyringsrunde.

CA Lønsikring kort fortalt:

 • Dækning på op til 90% af din hidtidige løn efter fradrag af arbejdsmarkedsbidrag.
 • Dækning på op til 60.000 om måneden, udover dagpengene. Du betaler ikke arbejdsmarkedsbidrag af udbetalingerne.
 • Dækning / udbetalinger i op til 36 måneder, maksimalt den valgte dækningsperiuode på 3, 6, 9 eller 12 måneder pr. ledighedsperiode.
 • Ansatte med min. 80 timer om måneden kan tegne forsikringen.
 • I en ledighedsperiode kan du tage op til 12 måneders midlertidigt arbejde, og komme tilbage til de resterende perioder med forsikringsdækning.
 • Du kan vælge CA Lønsikring både med og uden en selvrisiko på 30 dage. Du kan altså vælge, om den første måneds ledighed skal være dækket og om du dermed vil have den første udbetaling fra lønforsikringen, når du har været ledig i 30 eller 60 dage. Herefter kan du få udbetaling hver måned, hvor udbetalingen beregnes pr. ledighedsdag.
 • 9 måneders startkarens/kvalifikationsperiode. Du må ikke blive opsagt eller få kendskab til din opsigelse de første 9 måneder efter tilmelding til ordningen.
 • Hvis du har en anden, tilsvarende, tillægsforsikring, kan du overføre ancienniteten fra den, når du skifter til CA Lønsikring, hvis du i øvrigt opfylder kriterierne for tegning af forsikringen.

Tilmeld dig CA Lønsikring eller beregn pris på lønsikring her >.   Endnu ikke medlem af CA a-kasse ? Bliv medlem her >

Knap: Beregn din præmie og tilmeld dig CA Lønsikring