CA Lønsikring – øget økonomisk sikkerhed

Med CA Lønsikring kan du få et supplement til dagpengene, hvis du bliver ledig. Du bestemmer selv, hvor stor økonomisk sikkerhed du vil have. Pris fra 83,-/md.

Decorative

Det kan være svært at forudsige, hvad der vil ske i dit arbejdsliv, men når du tegner en lønsikring i CA, er du sikret et økonomisk supplement til dagpenge. Hvor stort supplementet skal være, og hvornår det første gang skal udbetales, er op til dig.

Du kan vælge udbetalinger fra 2.000 kr. og op til 40.000 kr. i op til 12 måneder og vælge lønsikring både med og uden selvrisiko på 30 dage. Så der er god mulighed for at sammensætte den dækning, der matcher dine behov. Prisen/præmien er fra 83 kr. pr. måned (62 kr. efter skat).

Efter udløbet af evt. selvrisikoperiode, får du udbetalt din ydelse hver gang, du har været ledig i 30 dage.

Knap: Beregn din præmie og tilmeld dig CA Lønsikring

En lønsikring, der dækker op til 90 % af din løn

Udbetalingerne fra CA Lønsikring kommer oven i dagpengene, der pt. i gennemsnit er 19.322,- kr./md. – men hvordan din lønsikring skal dække, er i høj grad op til dig.

Med CA Lønsikring, kan du få dækket helt op til 90 % af din løn eller maksimalt 40.000 kr. om måneden udover dagpenge. Du betaler ikke arbejdsmarkedsbidrag af udbetalingerne. CA Lønsikring dækker i sammenlagt 36 måneder, maksimalt 12 måneder pr. ledighedsperiode.  Det er tilladt at tage op til 12 måneders midlertidigt arbejde og komme tilbage til forsikringsdækning for de resterende ledighedsperioder med sammenlagt op til 12 udbetalinger i alt.

Udover dækning ved arbejdsløshed dækker CA Lønsikring også med udbetalinger, hvis du bliver uarbejdsdygtig som følge af sygdom. Dog er der flere undtagelser, hvor lønsikringen ikke dækker, fx stress. Vær derfor opmærksom på at læse forsikringsvilkårene grundigt, så du ved, hvordan du er dækket.

Vær opmærksom på startkarens på lønsikringen

Når du tilmelder dig CA Lønsikring, er der en startkarens på 9 måneder. Det betyder, at du ikke må blive opsagt eller få kendskab til din opsigelse i de første 9 måneder efter tilmelding til ordningen. Når startkarensen er udløbet, er du klar til at modtage lønsikring, hvis du bliver ledig på arbejdsmarkedet.

Hvis du har en anden, tilsvarende, lønforsikring, kan du overføre ancienniteten fra den, når du skifter til CA Lønsikring, hvis du i øvrigt opfylder kriterierne for tegning af forsikringen.

Krav for tegning af CA Lønsikring:

For at tilmelde dig CA Lønsikring skal du opfylde en række krav: 

 • Du er medlem af CA a-kasse
 • Du er fyldt 18 år, men ikke fyldt 55 år på forsikringens ikrafttrædelsestidspunkt og har et dansk cpr-nummer
 • Du er fastansat som lønmodtager i Danmark (ekskl. Grønland og Færøerne) i mindst 16 timer om ugen og har været det i mindst de sidste 6 måneder
 • Du er ikke arbejdsløs og har ikke - eller burde have - kendskab til kommende ledighed.

I forsikringens løbetid er det en forudsætning, at du til stadighed opfylder kravene om CA-medlemskab, bopæl og CPR-nr. Du kan være tilmeldt ordningen, til du fylder 65 år.

Har du spørgsmål til CA Lønsikring?

CA Lønsikring udbydes til CA's medlemmer af forsikringsselskabet AmTrust i samarbejde med Marsh. CA er ikke involveret i administrationen af ordningen. Kontakt i stedet CA Lønsikring/Marsh på tlf 4595 4671 eller ca.lonsikring@mmc.com

Ønsker du at beregne pris og/eller tilmelde dig CA Lønsikring, kan du gøre det på CA Lønsikrings egen hjemmeside.

Skadesanmeldelser til CA Lønsikring

Skal du anmelde en 'skade' til CA Lønsikring ved opstået ledighed / uarbejdsdygtighed eller ved fortsat ledighed, skal du gøre det online. Login med NemID på CA Lønsikrings egen hjemmeside

Kontakt CA Lønsikring / Marsh
4595 4671
Decorative

Ledig et år uden panik

Da Kim Weibel mistede jobbet som marketingdirektør, var han forberedt på, at det kunne komme til at tage tid, før han fandt et nyt job.

Decorative

Ufattelig glad for ekstra sikring

Det kom bag på Christina Rosenkrantz Nystrup, da hun mistede sit job som IT-projektleder. Men økonomisk har hun tacklet 6 måneders ledighed nogenlunde...

Decorative

Tillægsforsikring giver ro

Anne-Christine Østergaard var forberedt på at nedskæringer kunne ramme hende. En tillægsforsikring var med til at give ro på den økonomiske bagsmæk. 

Decorative

8 fyringsrunder uden søvnløse nætter

Mellemlederen 'Anders' tog en række fyringsrunder forholdsvis roligt, også da han selv blev afskediget ved den 8. fyringsrunde.

CA Lønsikring kort fortalt:

 • Dækning på op til 90% af din hidtidige løn efter fradrag af arbejdsmarkedsbidrag
 • Dækning på op til 40.000 om måneden, udover dagpengene. Du betaler ikke arbejdsmarkedsbidrag af udbetalingerne.
 • Dækning / udbetalinger i sammenlagt 36 måneder, maksimalt 12 måneder pr ledighedsperiode
 • Ansatte med min. 16 timer om ugen kan nu tegne forsikringen
 • I en ledighedsperiode kan du tage op til 12 måneders midlertidigt arbejde, og komme tilbage til de resterende perioder med forsikringsdækning med sammenlagt op til 12 udbetalinger i alt.
 • Du kan vælge CA Lønsikring både med og uden en selvrisiko på 30 dage. Du kan altså vælge, om den første måneds ledighed skal være dækket og om du dermed vil have den første udbetaling fra lønforsikringen, når du har været ledig i 30 eller 60 dage. Herefter får du en udbetaling hver gang, du har været ledig i 30 dage
 • 9 måneders startkarens. Du må ikke blive opsagt eller få kendskab til din opsigelse de første 9 måneder efter tilmelding til ordningen.
 • Hvis du har en anden, tilsvarende, tillægsforsikring, kan du overføre ancienniteten fra den, når du skifter til CA Lønsikring, hvis du i øvrigt opfylder kriterierne for tegning af forsikringen.

Tilmeld dig CA Lønsikring eller beregn pris på lønsikring her >.   Endnu ikke medlem af CA a-kasse ? Bliv medlem her >

Knap: Beregn din præmie og tilmeld dig CA Lønsikring