swipegesture

Feats: Det er ikke dit CV, der betyder noget – det er dine projekter

Hvad skal du bedømmes på, når du søger job? Din ansættelseshistorik eller de projekter, du har skabt under din karriere? Folkene bag platformen Feats er ikke i tvivl; Det lange CV, der redegør for din arbejdsmæssige historik, kan ikke hamle op med en portefølje over de projekter, du har skabt.

Nyhed 15. jun 2023 4 Min.
af Lane Markholdt-Hansen

Fremtiden kalder på projekter frem for lange CV’er. Sådan ser den danske tech-startup, Feats, på verdenen, og derfor har folkene bag Feats skabt en banebrydende platform, der giver helt nye muligheder for virksomheder, der ønsker at rekruttere nye talenter.

Platformen bygger kort og godt på tanken om, at din projekthistorik er vigtigere end din beskæftigelseshistorik. Vi har mødt Michael Sherain, der er medstifter og direktør, for at blive klogere på mulighederne med Feats.

Hvordan vil du beskrive Feats’ filosofi?

Hos Feats tror vi på, at din erfaring med projekter siger mere om dine professionelle præstationer og fremtidige potentiale, end din ansættelseshistorik nogensinde kan.

Det er tid til at lægge CV’et bag os og fokusere på det, der betyder noget. Hvis du arbejder med marketing og brand-building, er det dine projekter, der fortæller din historie - uanset om du arbejder på et bureau eller for et brand, og uanset om du er ansat eller freelance.

Projekter bygger stærke bånd mellem mennesker på tværs af traditionelle organisationsstrukturer, det gælder også medarbejdere i konsulentvirksomheder og bureauer.

Her møder du mennesker, som du gerne vil holde kontakten med, fordi de kender dig gennem dit arbejde. Alligevel er det få mennesker, der tager sig tid til at skabe deres projektporteføljer og styrke deres projektnetværk. Det er det, som Feats er til for.

Har Feats et særligt fokus?

Vores medlemmer er marketing- og brandfolk samt de kreative og tekniske specialister, de er afhængige af.

Medlemmerne tilføjer deres projekter til vores åbne portefølje og tagger dem, der har været med på projektet. De sparer tid for hinanden, og gør det nemmere at komme i kontakt om fremtidige projekter – uanset om de er ansat eller freelance.

De fleste af de projekter, de tilføjer, er 'digitale', lige fra udvikling af apps, hjemmesider og film til fordybende oplevelser og kampagner.

Projekterne bliver gemt som delte aktiver, hvilket betyder, at et projekt kun skal tilføjes én gang, og så kan alle, der har arbejdet på det, bruge det i deres portefølje. Det betyder, at de mennesker, du har arbejdet sammen med på et projekt, bliver en del af dit netværk.

Man kan sige, at Feats er det første tværfaglige professionelle netværk, der samler mennesker i kreative, tekniske og forretningsmæssige roller. Det er muligt, fordi fælles projekter skaber meningsfulde forbindelser. Fra CMO'er og bureauledere til UX-designere, filmproducenter og front-end- og back-end-udviklere - alle er forbundet med deres projekter.

Hvordan fik I idéen til Feats?

Min medstifter, Mark Ronan, og jeg fik ideen, mens vi arbejdede på store projekter for virksomheder som Arla Foods, Tryg og Coloplast.

I den forbindelse havde vi brug for at hyre designteams, filmteams og kreative og tekniske freelancere til hvert projekt. Vi havde et fast netværk, men vi havde svært ved at følge deres arbejde mellem vores projekter og finde afløsere, når de sædvanlige folk havde travlt.

Vi indså også, at det ikke var rimeligt, at Quadric, vores konsulentfirma, fik al æren for det arbejde, vi lavede, men det var ikke nemt at dele anerkendelsen.

Faktisk var det ofte svært at gøre rent lovmæssigt. Vi forestillede os en åben portefølje af medskabere, som vi alle kunne bidrage til og drage fordel af.

Vi startede med selv at finansiere udviklingen, så inviterede vi nogle Angel Investors med og hentede venturekapital. Vores mål er at skabe værdi for hvert medlem, og det er det, der får netværket til at vokse.

Feats - Hvis du er kandidat…

Feats er helt åben og gratis. Du er velkommen til at tjekke platformen ud for at se, om den er relevant for dig. Start med at søge og følge det, der interesserer dig.

Med over 9.000 brands, 16.000 projekter og 800 teams (f.eks. bureauer og konsulentvirksomheder), er der sandsynligvis en vis overlapning med din karriererejse.

Hvis du finder et projekt, du har arbejdet på, kan du deltage i det. Eller du kan selv tilføje projekter.

Folk optræder kun på projekter, efter at deres roller er blevet bekræftet af andre medskabere, og det er altid synligt, hvem der har bekræftet hvem. Efterhånden som folk bekræfter dine roller, vil din portefølje og dit netværk vokse.

Som minimum vil du kunne bruge dine projekter, når du skal til næste jobsamtale ved hjælp af Feats' præsentationstilstand. Og måske bliver folkene fra dine tidligere projekter en kilde til jobmuligheder eller andre former for samarbejde.

Feats - Hvis du er en virksomhed…

Feats hjælper virksomheder med at udvælge deres digitale artefakter, så de kan fortælle deres autentiske historier, finde deres mest engagerede mennesker og rekruttere gennem deres udvidede projektnetværk.

Før i tiden, medmindre et stort jubilæum var på vej, var der ingen, der tænkte på at dele deres virksomheds mange præstationer. Fokus var altid på den næste store ting.

Nu er folk ved at indse, at deres virksomheds autenticitet kommer fra deres tidligere præstationer. Det er den næste generation af talenttiltrækning og engagement.

Hvad koster det at bruge Feats?

Feats-medlemskab er gratis. Freelancere, teams og brands vil i fremtiden kunne få opgraderinger mod betaling.

Lidt fakta om Feats

Fra april 2023 omfatter Feats' åbne portefølje 16.000 projekter, der repræsenterer ca. 11.000 års arbejde, hvilket i gennemsnit vokser med 900 projekter om måneden.

Omkring halvdelen af de 5.000+ medlemmer er danske, med en månedlig vækst på omkring 400 nye medlemmer. Det er på vej til at blive det digitale arbejdes IMDb.

Læs mere om Feats