swipegesture

Fra konsulent til iværksætter

Simon Munch oplevede på egen krop, at drømmejobbet ”fandt ham”, da han sagde sit job i konsulentbranchen op og sprang ud som iværksætter. Nu er han med i startuppet Juice, der matcher unge kandidater med deres drømmejob.

Nyhed 06. dec 2022 4 Min.
af Niclas Randgaard

Simon Munch har studeret på CBS og har siden sin studietid arbejdet som konsulent. På den måde ligner han så mange andre CA-medlemmer. Men efter syv år som managementkonsulent og partner i konsulenthuset Beecon valgte Simon at sige op og blive en del af et startup.

I dag er Simon Munch 30 år og ansvarlig for den kommercielle del af virksomheden Juice. Juice er en digital platform, der hjælper kandidater med at få deres drømmejob.

Beslutningen om at forlade jobbet og blive iværksætter kom måske lidt pludselig, da Simon fik tilbuddet om at blive en del af Juice, men ønsket om at arbejde som iværksætter var ikke fremmed for Simon.

”Jeg var ikke utilfreds, men havde brug for nye udfordringer. Da jeg sagde op, vidste jeg ikke, hvad jeg ville ende i, men jeg har altid haft en forkærlighed for iværksætteri, så da muligheden for at blive en del af Juice bød sig - ud af det blå - kunne jeg ikke sige nej,” fortæller Simon Munch.

Når drømmejobbet finder en

Tanken med Juice er ifølge Simon Munch at vende hele processen på hovedet og lade drømmejobbet finde kandidaten i stedet for, at kandidaten skal lægge energi i at jagte det. På samme måde vil Juice sikre, at rekruttering ikke kun skal ske på virksomhedens præmisser, men også på kandidaternes.

Sådan oplevede Simon Munch det selv, da han fik muligheden for at skifte kurs og blive iværksætter. På den måde blev han selv et eksempel på, hvordan drømmejobbet kan finde kandidaten.

”Da jeg fik muligheden for at blive en del af Juice, oplevede jeg selv, hvordan det føles, når drømmejobbet finder en. Den følelse vil jeg gerne give til andre mennesker,” siger Simon Munch.

I markedet med det samme

Simon Munch og Juice startede op i januar 2022, og siden da har hele teamet arbejdet hårdt på at etablere en god platform og nogle stærke relationer til virksomheder såvel som kandidater.

Det er Simon Munchs opgave at skabe og sørge for de gode relationer, men af tekniske årsager er det, for nu, også blevet Simons opgave at sørge for at finde og administrere kandidater til de virksomheder, der har vist interesse for at rekruttere via Juice.

”Det er vigtigt som iværksætter at komme ud over rampen hurtigst muligt. Vi kunne sagtens have gemt os i en kælder og bygget den perfekte platform, før vi inviterede kandidater og kunder om bord. Men så risikerer man bare at bygge noget, som ingen kan bruge. Derfor gik jeg ud allerede i februar med et blankt stykke papir og solgte ideen om det her projekt til en lang række virksomheder,” siger Simon Munch.

Uforudsigelighed er et positivt aspekt

Uforudsigelighed og adspredte opgaver er en del af processen i et startup. Man kan sjældent være helt sikker på, hvilke opgaver man møder ind til mandag morgen, og det er heller ikke givet, at man ved, hvordan man skal løse udfordringerne. For Simon Munch er det et positivt aspekt af livet som iværksætter, og noget der sikrer et spændende arbejde, hvor han føler, at hverdagen er en fest.

CA giver tryghed som iværksætter

At kaste sig ud som iværksætter er uden tvivl forbundet med en vis usikkerhed, og som medlem af CA er Simon naturligvis sikret økonomisk, hvilket har betydet, at han kan dedikere sig selv helt til Juice uden at bekymre sig om, at han skal flytte fra hus og hjem. 

Juice: Rekruttering vendt på hovedet

Når der skal rekrutteres, foregår det oftest med et jobopslag efterfulgt af et CV og en ansøgning med et specifikt henblik på den opslåede stilling. Men den fremgangsmåde har det nye startup Juice besluttet sig for at udfordre med en ny digital rekrutteringsplatform

Læs mere om Juice

CA-webinar: Start som selvstændig

Tænker du på at starte som selvstændig? Tvivler du på, om det er en mulig karrierevej for dig? Er du i den tidlige overvejelsesfase? På webinaret får du input og inspiration til hvilke overvejelser, der er værd at gøre sig inden opstart. 

Læs mere og tilmeld dig webinaret

Er du selvstændig?

Vi er også karrierepartner og a-kasse for dig, som er iværksætter, freelancer eller har selvstændig virksomhed.

Hos os får du et medlemskab, der styrker og udvikler dig og din forretning – og som samtidig giver dig økonomisk tryghed ved ledighed.

Du kan også blive juridisk sikret som selvstændig gennem CA Advokathjælp.

Læs mere om CA for selvstændige