Hurtig ansøgning forbedrer jobchancerne

Af Ole Strand, kommunikationskonsulent i CA, december 2014.

Er du typen, der først søger job tæt på deadline? Lad være med det, for det forringer du dine chancer for at komme til samtale

På de fleste stillingsopslag er der en ansøgningsfrist, men pas på med at tage den bogstaveligt. Mere end hver anden virksomhed indkalder til samtaler inden fristen er udløbet, og chancen for at blive indkaldt til samtaler er større, jo før du sender din ansøgning. Det viser en undersøgelse fra CA a-kasse blandt 705 rekrutteringsansvarlige i private og offentlige virksomheder.

Hver anden indkalder løbende

Kun 38 % af de rekrutteringsansvarlige venter til fristen er udløbet, før de indkalder egnede ansøgere til samtale, mens 53 % indkalder løbende egnede ansøgere, selvom fristen ikke er udløbet endnu.

”Set fra arbejdsgivernes stol, hvorfor så vente? Ansættelsesprocessen er lang nok i forvejen og det vælter ind med ansøgere. Derfor begynder mange at sortere i ansøgningerne og indkalder til samtaler inden fristen er udløbet”, siger Signe Grønfeldt Senger, der er karrierekonsulent i CA a-kasse.

Hurtig søgning øger chancerne

Hvis du søger sent, kan du være heldig at ramme en arbejdsgiver, som ikke tager hensyn til, om man søger tidligt eller sent. Men mere end hver fjerde - 28 % af de rekrutteringsansvarlige - mener, at chancen for at blive indkaldt til samtale er større, jo før man sender sin ansøgning.

 ”Hvis man har fundet 20 egnede kandidater blandt de første 200 ansøgere, så har man rigeligt at vælge imellem, og så er der ikke meget incitament for at indkalde flere. Jeg siger ikke, at det er umuligt, men det kræver mere at trænge igennem til en samtale, jo senere du søger”, siger Signe Grønfeldt Senger.

Ikke tid til at vente 

En af de virksomheder, som ikke har tid til at vente, er Vision Service i København, der med 250 ansatte servicerer hoteller. 

Personalechef Sidse Lauesen har netop besat en stilling som rengøringsleder, selv om ansøgningsfristen er den 28. december, og stillingen blev slået op den 8. december.

"Vi fortæller åbent i opslaget at vi indkalder løbende. De gode kandidater søger også andre job, så når den rigtige til jobbet dukker op, slår vi til. Vi har allerede fået 22 ansøgninger ind og haft en til samtale, som fik jobbet", siger Sidse Lauesen.

Ikke for hurtig på aftrækkeren

Selvom du skal være hurtigt ude, skal du gøre dit hjemmearbejde ordentligt, inden du sender ansøgningen.

”Du behøver ikke søge samme dag, som jobbet er slået op. Lav din research og skriv en ordentlig ansøgning og et CV, der er målrettet jobbet, og send ansøgningen i løbet af et par dage – så er du stadig med i opløbet”, siger Signe Grønfeldt Senger.


5 gode råd, når du søger på stillingsopslag

 

Decorative