Speedrecruiters: Færdig med CV og den lange ansøgning

Speedrecruiters har udviklet et digitalt værktøj, der interviewer alle kandidater op mod en idealprofil. For kandidaten tager det kun 10-15 minutter.

Nyhed 07. dec 2022 4 Min.
af Dorthe Kingo Søndergaard og Lane Markholt-Hansen

Det kan tage rigtig lang tid at gennemgå 82 ansøgninger, når man søger efter den eneste ene, den perfekte kandidat.

Der skal ”speed” på – og derfor har Speedrecruiters udviklet et værktøj, der griber rekrutteringsprocessen helt anderledes an, til glæde for både virksomheder og kandidater.

Vi har talt med Gitte Voss Nygaard, der er Executive Sales Assistant & HR partner hos Speedrecruiters, og som her fortæller om rekrutteringsværktøjet.

Speedrecruiters rekrutterings-filosofi

"Metodikken med skriftlig ansøgning og CV stammer fra midten af 1800-tallet, hvor folk i
i industrialiseringens England kom ind fra landet og stod i i kø foran fabrikker for at få job. Det er ikke lavet om siden, og det, synes vi, mangler i den performance kultur, vi lever i i dag", siger Gitte Voss Nygaard. 

Alle, der har siddet med rekruttering, ved, at det for det meste er en rigtig stor udfordring at finde den rigtige kandidat.

"Man skal læse hundredvis af ansøgninger igennem, uden at det nødvendigvis giver et godt resultat. Hvis der er 106 ansøgere, er det ikke sikkert, at man når bunken igennem. Og hvad nu hvis nummer 106 er den helt perfekte kandidat?", siger Gitte Voss Nygaard.

Samtidig er vi udfordret fremadrettet, da kvalificeret arbejdskraft vil mangle bl.a. på grund af mindre årgange, samtidig med at de nye kandidater søger andre arbejdsmæssige udfordringer end tidligere generationer.

"Den udfordring vil vi gerne til livs. Vi tror, at man kan spare mange ressourcer og fejlansættelser ved at droppe den klassiske ansøgning og i stedet introducere en metodik, der screener ansøgerne og deres viden, inden de bliver udvalgt til samtale. En screening, der er baseret på viden og fakta", siger Gitte Voss Nygaard.


Algoritmer og Big Data matcher profilen

Speedrecruiters løsning bygger på algoritmer og Big Data. Når ansøgeren finder et relevant job, trykkes der på ”Start”, og så er det digitale interview i gang. En række spørgsmål følger nu, hvor der bliver spurgt ind til de ting, der er afgørende for at få jobbet.

Det er muligt at færdighedsafprøve kandidaterne fx ved at spørge ind til, hvad Ohms lov går ud på eller stille et specifikt juridisk spørgsmål. Det tager typisk 10-15 minutter at svare på spørgsmålene.

Ud fra de kompetencer og færdigheder, der er behov for til jobbet, har virksomheden på forhånd lavet en idealprofil, som kandidaterne bliver målt op imod. Kandidaterne bliver derved kategoriseret som grønne, gule eller røde – afhængig af hvor godt de matcher profilen.

Når systemet har rangeret og foreslået en række topkandidater, der har de rigtige kompetencer og færdigheder og derfor er egnede til samtale, kan virksomhederne holde kandidaternes kompetencer op mod hinanden, og nu beslutte, hvem de vil se; og virksomheden behøver kun at koncentrere sig om de bedste af (de grønne) kandidater.


Hvis du er kandidat…

For kandidaterne betyder det helt konkret, at når de søger et job, skal de ikke lave lange, motiverede ansøgninger og CV’er.

De skal blot svare på en række spørgsmål, der handler om deres færdigheder og kompetencer. Spørgsmålene er et mix af faktuelle og motiverende spørgsmål.

Fordi det er meget nemmere at søge jobbet, og kandidaterne slipper for at bruge tid og kræfter på at lave den perfekte ansøgning, får Speedrecruiters ca. 2-5 gange så mange ansøgere til stillingerne.


Hvis du er virksomhed…

For virksomheden betyder det, at de sparer tid og ressourcer, fordi systemet selv rangerer profilerne og udvælger, hvem der er egnede til at komme til samtale.

I sidste ende betyder det, at de kun skal bruge tid på de gode, relevante kandidater. Vi plejer at sige, at vores spørgeramme erstatter det første interview.


Hvad med bias?

Den seneste version af Speedrecruiters giver mulighed for 100% biasfri search & rekruttering. Det betyder, at der kun er fokus på det, kandidaterne kan. Alder, anciennitet, køn og etnisk oprindelse fremgår ikke. .


Bonusinfo?

Systemet indkalder selv kandidaterne til samtaler, og de booker selv mødet via en kalender. Resten får et motiveret afslag, der forklarer, hvorfor de ikke kom videre. Alt er styret, så virksomheden ikke selv skal tage sig af det.


Hvad koster det?

Det kører som en årlig abonnementsordning. Speedrecruiters poster jobopslagene på fem jobportaler foruden deres egne. Man kan linke fra sine egne SoMe kanaler til dem.


Hvem er Speedrecruiters?

Speedrecruiters er startet af Michael Lunderskov, der også er aktionær. Han fik idéen til Speedrecruiters, da han selv oplevede, at han som kandidat ikke blev mødt på de kompetencer, han havde og kunne byde ind med.

Med Speedrecruiters ønsker han at tage search & rekruttering med ind i vidensamfundet og ændre metodikken, så den matcher den tid, vi lever i nu og fremover.