På pletten når der hyres og fyres

Ansættelsen behøver ikke ende med et brag og store retssager, før man har brug for juridisk hjælp. Du kan også have brug for en jurist til at tjekke ansættelseskontrakten, når du starter i nyt job, eller til at se på opsigelsen, hvis du stopper i jobbet.

Helle Broager fik hjælp fra CA Advokathjælp til at se på sin fratrædelsesaftale, da hun stoppede i sit tidligere job, og igen til at se på ansættelseskontrakten, da hun bagefter startede i sit nye job som chefsekretær i Unipak A/S.

"CA Advokathjælp gav mig en hurtig og effektiv rådgivning i forbindelse med min fratrædelsesaftale fra mit tidligere job. Jeg mailede aftalen til CA Advokathjælp og fik efter kort tid en opringning om, hvilke punkter i aftalen jeg burde være opmærksom på. Det hjalp bl.a. til at jeg blev fritstillet i hele opsigelsesperioden, og at jeg ikke, som det ellers lå i opsigelsen, skulle afholde ferie i opsigelsesperioden", siger Helle Broager.

Chefer ikke eksperter i opsigelser

Det er altid godt at få en jurist til at se på en opsigelse – også selvom man skilles på god fod, og arbejdsgiveren har de bedste intentioner. Det mener advokat Steen Marslew fra CA Advokathjælp.

"De færreste chefer er eksperter i opsigelser. Det er ikke en del af deres dagligdag, og selv i en virksomhed med en HR-afdeling kan det smutte med detaljerne ved en opsigelse. Selvom arbejdsgiveren typisk vil dig det bedste, er det altid klogt at tjekke, om en opsigelse giver dig alt det, som du har krav på, eller hvordan en fratrædelsesaftale kan skrues optimalt sammen", siger advokat Steen Marslew.

Det kan være placering af ferie, udbetaling af bonus, aftale om fritstilling, brug af firmabil, pc og mobiltelefon i opsigelsesperioden.

Tjek ansættelseskontrakten

Da Helle Broager efter nogle måneder fandt et nyt job, tog hun igen kontakt til CA Advokathjælp.

"Det er ikke fordi, jeg troede, at der var noget galt. Men det giver en ekstra sikkerhed at få tjekket kontrakten af en, der har forstand på det. CA Advokathjælp var hurtige og kompetente i gennemgangen af min nye ansættelseskontrakt", siger Helle Broager.

Det er generelt en god ide at sikre sig, at ansættelseskontrakten er ok, mener Steen Marslew.

"Når først aftalen er indgået, kan den kun fraviges, hvis den er i strid med f.eks. funktionærloven eller åbenbart urimelig. Det er altid bedre at få rettet fejl og urimeligheder, inden aftalen underskrives. Ofte er arbejdsgiveren ikke selv klar over, hvis de er på juridisk gyngende grund. En klassisk fejl er, at en konkurrence- eller kundeklausul bliver for bredt formuleret, hvor en mere præcis formulering kan sikre, at en klausul kun dækker det beskyttelseshensyn, der er tilsigtet – uden at indskrænke arbejdstagerens jobmuligheder på andre områder end der, hvor det er nødvendigt", siger Steen Marslew.

Hurtig respons

Begge de gange Helle Broager har haft brug for juridisk assistance, har CA Advokathjælp hurtigt svaret tilbage, og den hurtige respons er vigtig for hende.

"Jeg har jo ikke brug for en advokat i det daglige, men det giver en god tryghed at vide, at jeg kan trække på dem, så snart behovet opstår. CA Advokathjælp er et super godt, billigt og politisk uafhængigt alternativ til en fagforening", siger Helle Broager.


Hvordan er ansættelsesvilkårene i din nye kontrakt?

Medlemmer af CA+ kan få i forbindelse med nye job få gennemgået ansættelseskontrakt og ansættelsesvilkår hos CA Advokathjælps advokater. I de første 6 måneders medlemskab koster det 750 kr.  – derefter er det gratis.

Medlemskab af CA+ koster 55,- kr. om måneden, og er gratis for studiemedlemmer. Læs mere om tilmelding og vilkår for CA+.

Flere medlemshistorier

Vil du læse flere eksempler på, hvordan CA Advokathjælp har hjulpet medlemmerne, så klik her for overblik over Medlemshistorier.

Decorative