Stor tryghed til små penge

Da Morten Birkebæk blev opsagt den ene dag og fik nyt job den næste, var CA Advokathjælp på pletten til at sikre, at juraen var i orden.

Nogle gange er man bare heldig, at det hele flasker sig. CRM-manager Morten Birkebæk havde set de mørke skyer samle sig om arbejdspladsen og var så småt begyndt at kigge sig om efter andre job.

”Jeg vidste godt, at der var en overhængende fare for, at der skulle ske nogle opsigelser i forbindelse med en omorganisering af virksomheden, og at jeg måske kunne stå i farezonen”, siger Morten Birkebæk.

Nyt job dagen efter fyring

Morten Birkebæk havde ikke søgt særlig lang tid, en måned måske, da han blev opsagt. Men dagen efter fik han besked om, at han havde fået nyt job som CRM-manager.

”Jeg var heldig og fik det første job, jeg søgte. Og et godt job. Job­opslaget i sig selv var bare noget, jeg blev nødt til at søge, også selvom der ikke havde været truende udsigter. Det var super­interessant”, siger Morten Birkebæk.

Brug for at føle sig sikker

Men med en opsigelse og mulighed for fritstilling, og et nyt job på vej, skulle kontrakterne hænge sammen på en fornuftig vis.

”Jeg ville gerne sikre mig, at jeg ikke trådte nogen over tæerne. Da jeg ikke havde stået i situationen før og ikke har juridisk kompetence, ville jeg gerne være sikker på de aftaler, jeg indgik”, siger Morten Birkebæk.

Der var nogle selvmodsigelser i opsigelsesbrevet, som han selv fangede, men for at være sikker på, at alle rettelser blev skrevet på den mest fordelagtige måde, kontaktede han CA Advokathjælp, som han har været medlem af de sidste 3 år.

”Jeg mente, at det var en god ide at få opsigelsen tjekket hos nogen, der vidste mere om det, end jeg gjorde. Jeg havde meget kort tid at gøre det i, så jeg ringede til CA Advokathjælp. Og mens jeg talte med advokaten, mailede jeg opsigelsen, og han løb den så igennem og sikrede mig, at tingene var, som de skulle være”, siger Morten Birkebæk.

Bedre vilkår via CA Advokathjælp

Advokaten foreslog desuden en ændring, som gav bedre vilkår i fritstillingsperioden.

”Jeg havde i bund og grund brug for tryghed for, at jeg ikke indgik en aftale, som ville stille mig dårligere. Og det sørgede advokathjælpen for. Det er sjældent, at man står og har brug for juridisk bistand, men jeg er egentlig meget imponeret over, at jeg kunne få svar så hurtigt, for det var det, som jeg havde brug for. For mig var det i hvert fald en tryghed, som er billigt købt”, slutter Morten Birkebæk.


Hvordan er ansættelsesvilkårene i din nye kontrakt?

Medlemmer af CA+ kan få i forbindelse med nye job få gennemgået ansættelseskontrakt og ansættelsesvilkår hos CA Advokathjælps advokater. I de første 6 måneders medlemskab koster det 750 kr.  – derefter er det gratis.

Medlemskab af CA+ koster 55,- kr. om måneden, og er gratis for studiemedlemmer. Læs mere om tilmelding og vilkår for CA+.

Flere medlemshistorier

Vil du læse flere eksempler på, hvordan CA Advokathjælp har hjulpet medlemmerne, så klik her for overblik over Medlemshistorier.