Opsigelse, fratrædelsesgodtgørelse mv. - hvad siger funktionærloven?

Har du styr på indholdet i din ansættelseskontrakt? Eller reglerne for varsel, opsigelse og fratrædelse i funktionærloven?

Det kan være svært at forudsige, hvad der vil ske i dit arbejdsliv. Derfor kan det være godt at kende funktionærloven. Den fortæller nemlig om dine rettigheder, når du siger op, bliver fritstillet, er sygemeldt eller skal på barsel. 

Funktionærloven indeholder en lang række regler, som kan være svære at overskue og huske. Vi vil gerne spare dig for besværet med at slå funktionærlovens regler op. Derfor har vi samlet en håndfuld links, der kan gøre dig klogere på din situation og dine rettigheder som funktionær.

Alle artiklerne er udarbejdet af Advodan Holbæk/København, der er advokatkontoret bag CA Advokathjælp

Læs om ansættelse, jobskifte, opsigelse og fritstilling

Læs om sygemelding og sygdom i ferien

Læs om graviditet og barsel

Jobskifte, opsigelse, fyring – få juridisk hjælp og rådgivning

Det er ikke altid nok at sætte sig ind i Funktionærloven. I nogle situationer vil det også være en fordel at få hjælp af en advokat, der har mere erfaring og gennemslagskraft over for din arbejdsgiver. Det oplever vi dagligt, når medlemmerne henvender sig. Derfor er det vigtigt, at du har adgang til den nødvendige advokathjælp, hvis uheldet er ude. 

Som medlem af CA kan du tilmelde dig CA+for kun 55,- kr. pr. måned og dermed få adgang til CA Advokathjælp. Så kan du få professionel advokathjælp til ansættelseskontrakter, opsigelser mv. uden yderligere omkostninger, hvis du får behov for det. Det kan hjælpe dig i en række situationer. Fx, hvis din ansættelseskontrakt rummer vilkår, du ikke kan stå inde for eller hvis du bliver opsagt uden en saglig begrundelse. 

 

Læs mere om CA Advokathjælp for lønmodtagere.

Læs mere om gratis studiemedlemskab af CA Advokathjælp.  

Læs også: Kend kravene til din ansættelseskontrakt

CA Advokathjælp

CA Advokathjælp er en del af CA+, hvor du for kun 55,- kr./md. bl.a. får juridisk sparring og bistand om fx ansættelseskontrakter, ansættelsesvilkår, opsigelse mv.

CA+ er gratis for studerende med gratis studiemedlemskab af CA.

Medlemshistorier – CA Advokathjælp

Læs om medlemmernes erfaringer med CA Advokathjælp og overraskende situationer, hvor det var godt at have en juridisk partner i ryggen. 

Decorative