swipegesture

Kirsten brugte Instant Feedback til sin første ansøgning i 26 år – og fik jobbet

Det kan være svært at søge job, når man er lidt rusten på området. Det måtte Kirsten Olsen sande, da hun skulle skrive sin første ansøgning siden 1993. Men med sparring fra CA’s AI-værktøj Instant Feedback fik hun styr på ansøgning og CV – og fik et nyt job.

Artikel 6 Min.
af Ole Strand

Hvorfor vil du dog det? Det var familiens reaktion, da Kirsten Olsen fortalte, at hun ville søge nyt job efter 26 år på samme arbejdsplads.

”Jeg har altid været glad for mit job og mine kolleger. Men selv de mest spændende opgaver bliver rutine med tiden. Og hvis jeg skulle prøve noget andet, så var det måske ved at være på tide i en alder af 57 år”, siger Kirsten Olsen.

Derfor blev interessen vakt, da hun så et opslag om et lignende job, men mere hands-on.

”Det lød ret genialt, fordi jeg stadig kunne bruge al min viden, men samtidig få fingrene ned i bolledejen og arbejde med det på en helt anden måde”, siger Kirsten Olsen.

Så hvorfor ikke bare prøve at søge? Der var bare et enkelt problem. Det var søndag, der var ansøgningsfrist samme dag, og hun havde slet ikke styr på, hvordan hun skulle skrive en ansøgning.  

”Jeg er ikke på LinkedIn. Jeg har ikke opdateret mit CV eller skrevet en ansøgning siden 1993. Jeg var på fuldstændig bar bund, og det tog mig en krig bare at samle alle mine data til CV’et i et excel-ark”, siger Kirsten Olsen.

Første udkast var floskler og ligegyldigheder

CV’et blev printet ud direkte fra Excel, men var langt som et ondt år. Og ansøgningen gik det heller ikke helt nemt med. Første udkast var ret ringe, fortæller Kirsten Olsen.

”Jeg havde faktisk ikke en gang lyst til at invitere mig selv til samtale, for ansøgningen var fuld af floskler og ligegyldigheder. Og CV’et havde et klassisk 90’er-look. Det hele var ret uinteressant og manglede noget finish og noget touch”, siger hun.  

Samtidig følte Kirsten, at hun havde behov for noget ekstra power for at trænge igennem.

”Jeg havde en idé om at det kunne være svært at blive indkaldt samtale i min alder og med så mange år det samme sted. Så hvordan overbeviser jeg dem om, at jeg er den rette til jobbet og at jeg kan passe ind det nye sted”, siger Kirsten Olsen.

Kirsten fik søndags-sparring fra CA’s Instant Feedback

Der var brug for sparring, men hvor finder man det en søndag formiddag, hvor både fagforening og CA holder lukket.

Kirsten gik på CA’s hjemmeside for at få inspiration. Og her fandt hun CA’s Instant Feedback-værktøj, der giver feedback døgnet rundt alle ugens dage - baseret på CA’s karriererådgiveres viden i samspil med AI/machine learning.

Hun uploadede sin ansøgning og sit CV sammen med stillingsopslaget, og fik få sekunder efter feedback på, hvordan hun skulle tilpasse ansøgning og CV, så de matchede det konkrete job.

”Der var plads til forbedring, for at sige det mildt. Jeg fik en lav matchscore på både ansøgning og CV. Men samtidig fik jeg meget præcise anvisninger på, hvordan jeg kunne forbedre det og koble det, der var efterspurgt i jobbet med mine erfaringer. Det gjorde virkelig en forskel”, siger Kirsten Olsen.  

Instant Feedback forbedrede Kirstens ansøgning og CV

Sammen med feedbacken fik Kirsten Olsen også link til CA’s CV- og ansøgningsskabeloner, som hun brugte til at skrive ansøgning og CV igennem igen.

”Den største øjenåbner for mig var da jeg fandt ud af, at det i virkeligheden oftest er CV’et der afgør, om man kommer til samtale. Jeg havde brugt al min energi på ansøgningen, og blot lavet CV’et som et ligegyldigt appendix. Så det måtte jeg opprioritere”, fortæller Kirsten Olsen.

Ansøgningen blev meget mere motiveret og rettet mod virksomhedens behov. Men især CV’et fik en ordentlig makeover. Det fik et moderne look og en intro i toppen, der kort fortalte, hvordan hun matchede jobbet. Og da hun uploadede det nye ansøgningsmateriale igen i Instant Feedback var matchscoren meget høj.   

Ansøgningen blev sendt samme eftermiddag. Kirsten kom til samtale og fik jobbet. Med hjælp fra Instant Feedback.

”Jeg tror ikke, jeg var kommet til samtale uden sparringen fra Instant Feedback. Jeg fik sorteret alt det ligegyldige fra og i stedet sat fokus på det, der matchede med jobbet”, slutter Kirsten Olsen.

Instant Feedback - Få feedback på dit ansøgningsmateriale med det samme

Få lynhurtig feedback på CV og ansøgning med CA's digitale værktøj Instant Feedback.

Upload CV og/eller ansøgning + evt. tilhørende jobannonce og få målrettet og kvalificeret feedback på dit ansøgningsmateriale med det samme.

Instant Feedback bygger på machine learning, hvor vores karriererådgiveres viden om jobsøgning er brugt til at analysere tusindvis af CV'er, ansøgninger og stillingsopslag.