Styrkespotting 4: Fem styrkende spørgsmål

Af Mads Bab, gnist.com

Styrkespotting handler om at afdække, hvad der styrker dig selv og andre. Det handler om at forstå hvordan styrkerne bedst anvendes til at lykkedes med det man ønsker – det man har sat sig for.

Husk at ”styrker” ikke er det vi er gode til, ikke nødvendigvis. Styrker er det der styrker os, det der giver os energi til at gøre lidt mere og robustheden til der gør at man hviler mere i sig selv.

For virkelig at komme ind til kernen af det der styrker os, er vi nødsaget til at tale om dem. Enten med os selv eller sammen med kolleger, hvis vi ønsker at blive klogere det der styrker os hver især.

Mange dialoger i dagligdagen handler om ”hvad vi kan”, flere dialoger bør handle om ”det vi holder af”. Grundlæggende betyder det at vi taler om det som, forskningen viser, hænger sammen med performance, øget læring og stærkere relationer.

 

 

Det er vigtigt at understrege at dialogen om vores styrker og dermed det vi holder af, ikke har meget med ros at gøre. Det har derimod alt med læring at gøre. Vi skal nemlig tale sammen om det der virker, det der lykkedes – det der styrker.

Se med i videoen og lær ganske kort nogle gode spørgsmål du kan bygge ind i medarbejdersamtaler, 1-1 dialoger eller andre situationer hvor man evaluere.

Styrkespotting

Styrkespotting handler om at lede efter det der styrker dig selv, dine medarbejdere eller kolleger. Få nogle spændende perspektiver fra Mads Bab, der er stifter af virksomheden Gnist samt forfatter til bogen Gnisten i arbejdslivet.

Styrkespotting 1: Den bedste motivation kommer indefra

Styrkespotting 2: Led efter det, der styrker

Styrkespotting 3: Den gratis styrkeprofil

Styrkespotting 4: Fem styrkende spørgsmål

Styrkespotting 5: Hvad taler i om?

 

Mads Bab har gennem 10 år arbejdet med styrkebaseret udvikling og udvikler løbende værktøjer, der anvendes af virksomheder, skoler, vejledere og coaches i Danmark og udlandet.

Han har en master i anvendt positiv psykologi og er stifter og direktør i virksomheden Gnist.

Mads er tilknyttet Master i Positiv Psykologi uddannelsen ved Aarhus Universitet som ekstern lektor, vejleder og censor.

Læs mere på gnist.com.