Arbejdsglæde på hjemmekontoret

Af Henrik Mærsk - Ledelsescoach og mentaltræner.

Vi er nu begyndt på år 2 med corona-restriktioner, som kommer til at fortsætte med at dominere vores arbejdsliv et stykke tid endnu.

Vi er godt og grundigt corona-trætte og hverdagen for mange er stressende. Det er helt naturligt. Mange virksomheder vil gerne gøre noget for at afhjælpe det, men har aldrig stået i situationen før, så gode råd er dyre.

Selv efter et år tror jeg mange er lidt i vildrede med, hvad man kan gøre, hvad fungerer når alle er spredt til højre og venstre? Mange ansatte er overlades til sig selv. Arbejdsglæden forsvinder og det i en tid hvor arbejdsglæden er ekstra vigtig, fordi mange arbejder alene og på distancen til sine kolleger. Dette er stadig uvant selv efter et år, hvor det har været reglen snarere end undtagelsen.

Arbejdsglæde er stadig vigtig for at sikre at folk forbliver produktive, innovative og ikke mindst forbliver gode kolleger til hinanden. Det har ikke ændret seg og kommer aldrif til at ændre sig.

Gør det som faktisk skaber arbejdsglæde!

Jeg har de sidste måneder set og læst eksempler på at virksomhederr sender deres ansatte pakker med vin og guf, eller laver fitnessklasser og yoga til deres medarbejdere. Jeg er sikker på at dette gøres i håbet om at skabe arbejdsglæde, men skaber det faktisk det? Jeg synes det er fantastisk at lederne bekymrer sig om deres medarbeidere, men det vil have endnu større effekt for sammenholdet og resultaterne, hvia man bruger andre virkemidler end frynsegoder. Ikke at det ikke er en god ting at gøre, for det er det absolut. Det har bare ikke den effekt, jeg tror mange er ude etter, nemlig arbejdsglæde og arbejdslyst i en ensom tid.

Resultater

Behovet for at vide, at man gør en forskel, er altid vital for arbejdsglæden. At vide, at den indsats vi gør, bliver værdsat og faktisk påvirker virksomhedens resultat er særdeles vigtig. Det er faktisk livsvigtigt for motivation, effektivitet og fremdrift hos hver enkelt ansat. I tider, hvor vi i mindre grad end tidligere, kan kontrollere den ydre verden og ting er usikre, er ros og anerkendelse, generel feedback på den indsats vi gør og den forskel vi gør vital.

Her får du nogle enkle, men ekstrem effektive værktøjer til at sikre dette, når folk sidder på hjemmekontor og er distanceret fra hinanden fysisk.

Synliggør de resultater I leverer som virksomhed på en virtuel opslagstavle. Skab en succes-tavle

Brug online-værktøjer til at synliggøre alle de gode ting, som alle gør hver dag. Del det på sms, på billeder eller med video. Gør det synligt tfor alle, så alle kan kommentere, like og gi en virtuel high five. Lyder det besværligt? Egenttlig ikke. Prøv at lave sms-gruppe for dit team og start med at synliggøre resultaterne til folk. Eller lav en gruppe på intranettet og gør det samme.

Lav en «dette har jeg færdig med» funktion i din kalender

Du har sikkert en TO-DO-liste som måske stresser dig lidt. Den kan du supplere med en TA-DA liste. En liste over de ting du er færdig med, altså en oversigt over alt det du har gjort. Læg det ind i kalenderen, så det også bliver synligt for dig og dine kolleger. Jeg garanterer, at det er en fantastisk følelse og det skaber overblik over alt det du faktisk får gjort. Nyd det lidt, inden du bare stresser videre til næste opgave. Og at dele det med hinanden, viser meningen med det I gør og viser fremdrift og fremgang. 

Brug 5 minutter på at dele dine ugentlige præstationer på et teammøde

Fremfor at gå direkte til mødeagendaen og en to-do-liste så lang, er det en god ide lgie at sætte lidt tid af til, at folk kan dele sine succeshistorier fra ugen der er gået. God stemning efter nogle virtuelle high fives har aldrig gjort mennesker mindre motiverede.

Relationer

Et andet basis princip, når det gælder om at skabe arbejdsglæde er, at have gode relationer; At føle at man tilhører en gruppe og derigennem føle et helt register af positive følelser på arbejdspladsen.

Og netop det har været en stor udfordring for mange fordi man er distanceret fra hinanden, alene og fodret med dårlige nyheder uanset hvilket medie man læser. Betingelserne for at gøre en koncentreret indsats har været markant ændret med hjemmeskole og måske en ægtefælle på den anden side af spisebordet. For at undgå udbrændthed hos den enkelte og i teamet, er det vigtigt at tænke på, hvordan man får alle med så alle føler sig involveret og inkluderet.

Tjek-ind samtaler med alle teammedlemmer

Hvordan har du det? Hvordan går det? Hvad har du gjort I dag eller denne uge? Hvad gav dig energi? Hvad gjorde du i den xxx situation? Enkle men effektive spørsmål som giver dig anledning til at tage temperaturen og mærke atmosfæren i dit teamt eller hos dine kolleger. At tage sig tid til at kommunikere med hinanden som mennesker uden at snakke om opgaver er magisk. 

Walk and talk møter

Grib telefonen og på med høretelefonene og få dig lidt luft, mens du taler med kunder, kolleger eller bare lytert til noget musik, mens du tænker. Dette er en ideel måde at skabe energi samtidig med at du holder relationerne ved lige.

Møde-fri fredag

Ingen Zoom eller teams møder. Kun fokus på dig selv og dine opgaver. Hov, hvad så¨med relationerne? Dem skal du ikke glemme. Du skal nemlig tage morgenkaffen sammen med en kollega over telefonen, spis frokosten i det fri med høretelefonene på og snak med en kollega om, hvad hun skal i weekenden. Slut dagen af på samme måde. En kort snk med en kollega om alt andet end jobbet! Og det behøver ikke være en fredag. Det kan også være en anden møde-fri dag.