Få mere arbejdsglæde på hjemmekontoret

Af Henrik Mærsk - Ledelsescoach og mentaltræner.

Endnu en julemåned med corona-restriktioner og en snigende bekymring for, at coronaen kommer til at fortsætte med at dominere vores arbejdsliv et stykke tid endnu.

Vi er godt og grundigt corona-trætte og hverdagen for mange er stressende. Det er helt naturligt.

Mange virksomheder vil gerne gøre noget for at afhjælpe det, men selv med nu fleres års corona-erfaringer tror jeg mange er lidt i vildrede med 

  • Hvad man kan gøre?
  • Hvad fungerer når alle er spredt til højre og venstre?

Mange ansatte er overladt til sig selv. Arbejdsglæden forsvinder i en tid hvor arbejdsglæden er ekstra vigtig, fordi mange arbejder alene og på distancen til sine kolleger.

Arbejdsglæde ervigtig for at sikre at folk forbliver produktive, innovative og ikke mindst bliver ved med at være gode kolleger. Det har ikke ændret seg og kommer aldrig til at ændre sig.

Vis, at medarbejderne gør en forskel 

Behovet for at vide, at man gør en forskel, er altid vital for arbejdsglæden.

At vide, at den indsats vi gør, bliver værdsat og faktisk påvirker virksomhedens resultat er særdeles vigtig. Det er faktisk livsvigtigt for motivation, effektivitet og fremdrift hos hver enkelt ansat.

I tider hvor vi i mindre grad end tidligere kan kontrollere den ydre verden og ting er usikre, er ros og anerkendelse vital.

Her får du nogle enkle, men effektive værktøjer til at sikre dette, når folk sidder på hjemmekontor og er distanceret fra hinanden fysisk.

Synliggør de resultater I leverer som virksomhed på en virtuel opslagstavle. Skab en succes-tavle

Brug online-værktøjer til at synliggøre alle de gode ting, som alle gør hver dag. Del det på sms, på billeder eller med video. Gør det synligt for alle, så alle kan kommentere, like og gi en virtuel high five. Lyder det besværligt? Egenttlig ikke. Prøv at lave sms-gruppe for dit team og start med at synliggøre resultaterne til folk. Eller lav en gruppe på intranettet og gør det samme.

Lav en TA-DA-liste 

Du har sikkert en TO-DO-liste, der stresser dig lidt. Den kan du supplere med en TA-DA liste. En liste over de ting du er færdig med, altså en oversigt over alt det du har gjort.

Læg det ind i kalenderen, så det også bliver synligt for dig og dine kolleger. 

Jeg garanterer, at det er en fantastisk følelse og det skaber overblik over alt det du faktisk får gjort. Nyd det lidt, inden du bare stresser videre til næste opgave. Og at dele det med hinanden, viser meningen med det I gør og viser fremdrift og fremgang. 

Brug 5 minutter på at dele dine ugentlige præstationer på et teammøde

Fremfor at gå direkte til mødeagendaen og en to-do-liste så lang, er det en god ide lgie at sætte lidt tid af til, at folk kan dele sine succeshistorier fra ugen der er gået. God stemning efter nogle virtuelle high fives har aldrig gjort mennesker mindre motiverede.

Hold fast i relationerne

Et andet grundprincip, når du skal skabe arbejdsglæde er, at have gode relationer; At føle at man tilhører en gruppe og derigennem føle et helt register af positive følelser på arbejdspladsen.

Og netop det har er en stor udfordring for mange, fordi man er distanceret fra hinanden, alene og fodret med dårlige nyheder.

Betingelserne for at gøre en koncentreret indsats er markant ændret for børneforældrene, når/hvis børnene skal undervises hjemmefra. Måske er der også en ægtefælle på den anden side af spisebordet.

For at undgå udbrændthed hos den enkelte og i teamet, er det vigtigt at tænke på, hvordan man får alle med så alle føler sig involveret og inkluderet.

Tjek-ind samtaler med alle i teamet

Hvordan har du det? Hvordan går det? Hvad har du gjort I dag eller denne uge? Hvad gav dig energi? Hvad gjorde du i den situation?

Enkle men effektive spørsmål som giver dig anledning til at tage temperaturen og mærke atmosfæren i dit teamt eller hos dine kolleger. At tage sig tid til at kommunikere med hinanden som mennesker uden at snakke om opgaver, løfter stemningen.  

Walk and talk-møder

Grib telefonen og på med høretelefonene og få dig lidt luft, mens du taler med kunder, kolleger eller bare lyter til noget musik, mens du tænker. Dette er en ideel måde at skabe energi samtidig med at du holder relationerne ved lige.

Møde-fri fredag

Ingen Zoom eller teams møder. Kun fokus på dig selv og dine opgaver. Hov, hvad så¨med relationerne? Dem skal du ikke glemme. Du skal nemlig tage morgenkaffen sammen med en kollega over telefonen, spis frokosten i det fri med høretelefonene på og snak med en kollega om, hvad hun skal i weekenden.

Slut dagen af på samme måde. En kort snak med en kollega om alt andet end jobbet! Og det behøver ikke være en fredag. Det kan også være en anden møde-fri dag. 

Bestil e-bogen "Nå dine mål"