Styrkespotting 3: Den gratis styrkeprofil

Af Mads Bab, gnist.com

Til at hjælpe dig med at afdække dine egne eller andres styrker kan du på internettet få lavet din egen personlige styrkeprofil – helt gratis. For husk at styrkespotting handler om at afdække, hvad der styrker dig selv og andre. Dernæst handler det om at forstå, hvordan styrkerne bedst anvendes til at lykkedes med det, man ønsker.

Husk at ”styrker” ikke er det, vi er gode til, ikke nødvendigvis. Styrker er det, der styrker os, det der giver os energi til at gøre lidt mere og robustheden til det, der gør, at man hviler mere i sig selv.  Ja i bund og grund er vores styrker en måde at udtrykke vores personlige motivationsfaktorer.

 

 

I dennne video præsenterer jeg den gratis styrkeprofil og hvordan du finder den. Værktøjet består af en række spørgsmål, der besvares på ca. 15 – 20 minutter, hvorefter man får en prioriteret liste over ens styrker.

I forhold til resultatet af styrkeprofilen er det vigtigt at understrege, at du indeholder alle styrker på listen. De højest placerede er dine signaturstyrker, dvs. dem, du sandsynligvis lettest kan genkende. De lavest placerede er også styrker og altså ikke svagheder. Det vil dog ofte være styrker, du sjældent bruger.

I stedet for kun at tage testen for dig selv, så kan du med fordel forestille dig, at du svarer for en af dine medarbejdere eller kolleger. Sæt dig i vedkommendes sko og ”gæt” dig til svarene. Resultatet du får, giver måske nogle gode indikationer af vedkommendes motivationsfaktorer.

Personprofiler og styrker

Styrkeprofilen er oplagt som supplement eller erstatning for andre persontype vurderinger. Har man tidligere anvendt personprofil værktøjer som f.eks. DISC, Garuda eller Insights kan styrkeprofilen være med til at nuancere billedet og sætte ekstra fokus på de positive motivationsfaktorer.

 

 

Styrkespotting

Styrkespotting handler om at lede efter det der styrker dig selv, dine medarbejdere eller kolleger. Få nogle spændende perspektiver fra Mads Bab, der er stifter af virksomheden Gnist samt forfatter til bogen Gnisten i arbejdslivet.

Styrkespotting 1: Den bedste motivation kommer indefra

Styrkespotting 2: Led efter det, der styrker

Styrkespotting 3: Den gratis styrkeprofil

Styrkespotting 4: Fem styrkende spørgsmål

Styrkespotting 5: Hvad taler i om?

 

Mads Bab har gennem 10 år arbejdet med styrkebaseret udvikling og udvikler løbende værktøjer, der anvendes af virksomheder, skoler, vejledere og coaches i Danmark og udlandet.

Han har en master i anvendt positiv psykologi og er stifter og direktør i virksomheden Gnist.

Mads er tilknyttet Master i Positiv Psykologi uddannelsen ved Aarhus Universitet som ekstern lektor, vejleder og censor.

Læs mere på gnist.com.