swipegesture

Tips til et godt studieliv

Her får du gode tips til dit studieliv - lige fra studiestart, studieteknik, økonomi og udlandsophold.

Studiestart

Nyt studie, ny bolig, nye mennesker. Der er mange ting, at forholde sig til, når du starter nyt studie. 

3 tips til at klare introugen

Sådan bliver det lettere for dig at lære dine medstuderende at kende i introugen

Læs mere

12 gode råd til at finde en studiebolig

Der er rift om studieboligerne, og mange nye studerende har svært ved at finde et sted at bo. Få hjælp til at finde en studiebolig med disse 12 gode råd.

Læs mere

Sådan falder du på plads i din nye hjemby

Det er en stor omvæltning at flytte til en ny by, når du starter på en uddannelse. Få 4 gode råd til, hvordan du hurtigt finder dig til rette.

Læs mere

Ekspertens 7 bedste råd til studiestarten

Det kan være en hård landing at starte på universitetet. Introugen er egentligt designet til at byde nye studerende rigtig godt velkommen, men der er også en overvældende mængde af indtryk, aktiviteter og nye mennesker - ikke mindst hvis du er introvert.

Læs mere

Studieteknik

En videregående uddannelse kræver en stor indsats. Der er meget, der skal læres, men her er nogle gode råd, der kan hjælpe dig på vej. 

Sådan får du din studiegruppe til at fungere optimalt

Studiegrupper og projektarbejde er en vigtig del af dit studieliv. Brug forventningsafstemning og kendskab til hinandens persontyper til at få det bedste ud af jeres samarbejde.

Læs mere

Spar tid, når du skriver opgaver – brug et referencesystem

Som studerende kommer du til at skrive rigtig mange opgaver. Brug et referencesystem, så du spare tid og sikrer, at dine referencer står korrekt.

Læs mere

Har du svært ved at huske dine notater? Så brug Cornell-metoden

Har du styr på, hvordan du tager noter til en forelæsning, så du kan huske det når du skal til eksamen? Så er det smart at bruge et godt notatsystem. Cornell-metoden vil gøre det lettere for dig at tage gode noter og give dig en lettere studietid.

Læs mere

Få gode råd og teknikker til din eksamen

Med CA's e-bog "Få en god eksamen" får du gode råd og teknikker, der får dig godt igennem eksamensforberedelsen og selve eksamenen. Du kan blandt andet blive klogere på, hvordan du tackler dine overspringshandlinger, får højere karakterer og fremstår troværdig til eksamen.

Download e-bog

Din økonomi under studiet

Det kan være svært at få økonomien til at hænge sammen kun på en SU, men her er nogle tios, der kan hjælpe dig til en bedre studieøkonomi. 

7 skarpe råd til en sund studieøkonomi

Få styr på, hvordan du lægger et budget på SU, og administrerer dine penge mest fordelagtigt.

Læs mere

6 ting du bør vide, hvis du vil tage SU-lån under uddannelsen.

Har du brug for at låne penge? Det kan være en jungle at finde rundt i. Men SU-lånet kan være et godt alternativ til et almindeligt banklån eller forbrugslån.

Læs mere

Studerende: Undgå at betale penge tilbage til SKAT

Har du svært ved at finde ud af, hvordan du bruger dit hovedkort? Eller er du forvirret over, hvad en forskudsopgørelse og en årsopgørelse er? Få styr på din skat, så du ikke skal betale penge tilbage.

Læs mere

Sådan afgør banken, om du kan låne penge som studerende

Har du hørt om studerende, som er gået tomhændet fra deres møde med banken? Det er ikke så mærkeligt, da banken faktisk har en række vurderingskriterier, som afgør, hvorvidt du kan låne penge.

Læs mere

Praktik og udveksling i udlandet

Drømmer du om, at tage en del af din uddannelse i udlandet. Her er nogle gode råd, inden du tager afsted. 

5 måder du kan finansiere din udveksling på

Som dansk studerende har du et væld af muligheder, når det kommer til at få finansieret dit studieophold i udlandet – lige fra støtte fra den danske stat, men også den finansiering du kan søge om hos private fonde.

Læs mere

Rasmus tog på udveksling i USA gennem EDU

Drømmer du om at komme på udveksling i løbet af din studietid? Hvis du vil ansøge på andre universiteter end dem, som dit studiested samarbejder med, kan du gøre det som ‘freemover’. Du kan fx få hjælp fra en organisation som EDU.

Læs mere

Kommunikér dit udlandsophold, så det giver værdi for en arbejdsgiver

Et udlandsophold ser godt ud på dit CV. Men sørg for, at få det vinklet, så det tydeligt fremgår, hvordan det har givet dig erhvervsrelevante kompetencer.

Læs mere

Nicklas fik mange fantastiske oplevelser med i rygsækken

Et udvekslingsophold kan give sig mange fantastiske oplevelser med i rygsækken -både fagligt, kulturelt og ikke mindst menneskeligt. Læs her, hvad Nicklas fik ud af sin tid som udvekslingsstuderende.

Læs mere