Nyheder

Corona-hjælp til selvstændige: Meld dig i a-kasse og få dagpengeret med det samme

8. juli 2020

Folketinget giver nu selvstændige uden a-kasse en unik mulighed for at få et økonomisk sikkerhedsnet, hvis de er kommet i klemme under Corona-krisen. Kræver tilmelding senest den 8. august 2020. 

Giv os lov til at blive i den digitale verden, Hummelgaard

15. juni 2020

Corona-krisen har vist os, at møder med ledige snildt kan klares digitalt og telefonisk. Der er ingen grund til at spole tiden tilbage til rigide krav om personligt fremmøde.

Det skriver CA's direktør Christian Friis til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i dagens debatindlæg i Politiken.

Nyt lille ferieår med færre feriedage i 2020

20. maj 2020

Det nye ferieår varer kun 4 måneder og har færre feriedage end normalt, fordi der kommer nye ferieregler den 1. september. Se, hvad det betyder for din ferie i 2020.

Skal karrieren skifte retning? Få tips til at finde din nye karrierevej

17. maj 2020

Ofte er karrierevejen kringlet og fuld af bump og omveje.
Få gode råd til hvordan du finder nye veje i karrieren og laver et godt karriereskifte.

5 gode råd til jobsøgning under Corona-krisen

15. maj 2020

Hvordan griber du jobsøgningen an i en tid med flere ledige og færre jobs - og med en Corona-krise oveni? Her får du 5 gode råd fra Christian Kauman, der er karriererådgiver i CA.

Flere Corona-ledige giver travlhed i CA

7. april 2020

CA’s forsikringsrådgivere har for øjeblikket travlt derhjemme med at svare på telefoner og mails fra de mange medlemmer, som kontakter CA på grund af Corona-krisen. Det handler næsten alt sammen om Corona og dagpenge. Det er især folk, der er blevet fyret, eller er bange for at blive det, men også små selvstændige og ledere, der vil høre mere om hjælpepakkerne til virksomhederne.

Gratis online-kursus: Taknemmelighed og stress

6. april 2020

Med Corona-krisen her og der og alle vegne har vi brug for at fokusere på og træne vores taknemmelighed. For du kan ikke samtidig være stresset eller bekymret. Derfor kan du som noget helt særligt få fri adgang i 14 dage til Rikke Østergaards kursus i Taknemmelighed og stresshåndtering med videoer, interviews og et stort øvelsesmateriale.

CA holder CV-samtaler med nyledige - trods Corona

2. april 2020

Staten har 'fredet' de ledige og suspenderet beskæftigelsesindsatsen under Corona-krisen. Men mange ledige vil gerne have sparring på deres jobsøgning. Derfor indkalder CA stadig alle nyledige til de lovpligtige CV-samtaler - nu er de bare frivillige og foregår hjemmefra.   

Se, hvem der er valgt til CA's repræsentantskab

1. april 2020

Valget til CA's repræsentantskab er afsluttet den 31. marts 2020. Stemmerne er talt op, og der er valgt nye medlemmer og suppleanter i CA's repræsentantskab. 

Deltag i CA's 14 online jobsøgningskurser

31. marts 2020

Vi har sat strøm til CA's jobsøgningskurser, så CA's medlemmer har adgang 24/7 til 14 onlinekurser, der dækker de forskellige dele af jobsøgningsprocessen. 

Unormale tilstande skriger på nye rutiner

27. marts 2020

Vi savner kontorkagen og kollegerne. Arbejdstid og fritid flyder sammen. Familien er der HELE tiden. Udfordringer er der nok af, når man arbejder hjemmefra på grund af Corona. Her er forslag til 10 små nye vaner til hjemmearbejdet, så det minder om en normal hverdag.

Lov om lønkompensation: Ansatte kan sættes ned i løn

24. marts 2020

Loven giver mulighed for at Corona-tramte virksomheder kan få lønkompensation fra staten, hvis de ansatte hjemsendes med løn i stedet for at blive fyret. Læs mere om loven og dens virkninger. 

Dine rettigheder og pligter som ledig under Corona-krisen

20. marts 2020

Få et samlet overblik overblik over dine rettigheder og pligter som ledig, mens Danmark er lukket ned pga Corana. Fx er du fritaget for at skulle søge job, være i aktivering og komme til samtaler i jobcenter og a-kasse. Dagpengeretten kan desuden forlænges. 

Stor håndsrækning til ledige og selvstændige i Folketingets Corona-hjælpepakke

19. marts 2020 

Respekt for det danske folkestyre: Et enigt Folketing har på under et døgn lavet en aftale om en markant hjælpepakke, der skal holde hånden under dansk økonomi og hjælpe danske lønmodtagere, studerende og virksomheder gennem en svær tid.

Corona-virus: Sådan er dine muligheder og rettigheder

17. marts 2020.

Her får du svar på mange af de spørgsmål, som er dukket op i forbindelse med Corona-krisen. CA's jurister og advokaterne i CA Advokathjælp giver dig svar på en række spørgsmål om rådighed, jobsøgning, arbejdsfordeling og den nye lønkompensationsordning. 

Nu fritages ledige for jobsøgning og aktivering under Corona-krisen

12. marts 2020

Mens samfundet lukker ned pga Corona, slipper alle ledige nu for krav om jobsøgning og aktivering og  de almindelige krav om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet. 

CA aflyser kurser og møder pga Corona - men vi skruer til gengæld op for online-kurser og telefoner

11. marts 2020

Corona Virus – også kaldet COVID-19 - har bidt sig fast i det danske samfund. For at undgå at medvirke til smittespredning aflyser CA alle medlemsaktiviteter på alle CA-kontorer. Til gengæld skruer vil op for vores online-kurser og for telefonisk rådgivning

Hvad med dine dagpenge, hvis du er i karantæne eller anbefales at blive hjemme pga Corona?

11. marts 2020

Hvad sker der med dine dagpenge, hvis du kommer i karantæne pga smittefare eller risiko for Corona-smitte? Det kan du læse mere om her. 

Brexit-dag: Hvad betyder det i forhold til dagpenge efter ophold i UK?

31. januar 2020.

Dagen er kommet. Storbritannien udtræder af EU den 31. januar 2020 - men ifølge udtrædelsesaftalen er der en overgangsordning, som gælder frem til den 31. december 2020, for de UK.borgere, der pt er i UK - og omvendt. 

 

Opholdskravet er afskaffet fra den 1. februar 2020 - Hvad betyder det?

28. januar 2020

Folketinget har den 23. januar vedtaget en lov om afskaffelse af opholdskravet for ledige a-kassemedlemmer fra den 1. februar 2020. Det betyder ophævelsen af opholdskravet fremadrettet?
Der er ikke længere et opholdskrav for de, der melder sig ledige fra den 1. februar 2020 og frem. Det betyder, at man kan få ret til dagpenge, uanset hvor mange år man har opholdt sig i udlandet, hvis blot man opfylder de almindelige betingelser for ret til dagpenge.

 

Gik du glip af CA i 2019? Så brug os i 2020

22. januar 2020

Vidste du, at mere end 15.000 har downloadet sig til inspiration og personlig udvikling via CA i 2019? Se, hvad CA's medlemmer ellers har brugt os til i 2019 - og få inspiration til, hvordan du kan bruge CA i 2020.

CA og Cecilia i dialog om ledige akademikere

17. januar 2020

Bølgerne gik højt i november, da beskæftigelsesborgmesteren i KBH gik i clinch med ’de dovne ledige akademikere’. Men i går var det tid til dialog, hvor Cecilia Lonning-Skovgaard havde inviteret en række af de væsentligste aktører i debatten - fagforeninger, arbejdsgivere og a-kasser - til møde på Københavns Rådhus for at få konkrete bud på, hvordan vi får løst udfordringerne med de 6000 ledige akademikere i København.

Nu får alle ledige obligatorisk pensionsopsparing

19. december 2019

Det er vigtigt at spare op til pension – også når du i en periode af dit liv modtager en ydelse fra det offentlige. Derfor vil du fra den 1. januar 2020 få en ny obligatorisk pensionsordning, når du fx modtager dagpenge, kontanthjælp eller førtidspension. 

Færre krav til de ledige - mere ansvar til a-kasser

18. december 2019

Der er god grund til at være glad. Meningsløse regler for ledige forsvinder – og generelt bliver livet lettere for de ledige fra den 1. januar 2020.  

Yes - opholdskravet er droppet med finanslov 2020

2. december 2019

Med Finanslovsaftalen for 2020 afskaffes det opholdskrav, som gav a-kassemedlemmer med ophold i udlandet dårlligere retttigheder end andre. Det sker fra 1. februar 2020.  Tak til forligsparterne. Men CA vil især gerne takke de mange expats, der i efteråret 2018 hjalp CA og andre a-kasser med at fortælle deres historier om, hvordan de utilsigtet kom i klemme på grund af opholdskravet. Det gjorde en kæmpe forskel.  Læs hele aftalen her

CA mener: Borgmesters usaglige synspunkter afsporer debatten om ledige dimittender

18. november 2019

Det er helt uden hold i virkeligheden, når beskæftigelsesborgmesteren i København, Cecilia Lonning-Skovgaard,  i Berlingske og flere medier beskylder nyuddannede ledige akademikere for at være luddovne og kræsne, og a-kasserne for at holde hånden over dem. Det mener CA's direktør Christian Friis i en kommentar på Altinget.dk. 

Julefrokost for ledige

28. oktober 2019

CA vil gerne anerkende vores ledige medlemmer for jeres indsats som aktive jobsøgere og det daglige arbejde med at finde nyt arbejde. Derfor inviterer vi til julefrokost for CA's ledige medlemmer. Sidder du i opsagt stilling, er du selvfølgelig også velkommen. Det handler om netværk.

Få indflydelse: Stil op til valg i CA

 1. oktober 2019

I andre a-kasser er det fagforeningerne, som bestemmer. I CA bestemmer medlemmerne selv med direkte valg til repræsentantskabet, der så vælger bestyrelsen. TIl marts er der repræsentantsskabsvalg, men allerede nu kan du stille op som kandidat til repræsentantskabet. 

Regeringen vil skrotte opholdskravet - gør det nu!

26. august 2019

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og et politisk flertal vil fjerne opholdskravet - men muligvis først ved næste finanslov. Men gør det ASAP - for hver dag koster det folk dagpengeretten, mener Christian Friis, der er direktør i CA. Han anbefaler også, at ministeren sætter embedsværket i gang med at lempe på dokumentationskravene for ophold i andre EU-lande inden da.

Del dine CA-oplevelser med vores kundeambassadør

26. juni 2019

Kundeambassadører vinder frem i mange virksomheder. Forsikringsselskaber, banker og teleselskaber har dem. Og det har vi også i CA. CA’s kundeambassadør hedder Christina Børve, og hun vil gerne blive klogere på dine oplevelser med CA.

Nye persondataregler - CA har styr på dine data

25. maj 2018

I dag træder EU’s nye forordning om persondatabeskyttelse i kraft. Formålet med forordningen er at give dig bedre kontrol over dine personoplysninger og samtidig sikre, at virksomheder og organisationer beskytter dine persondata bedst muligt.

CA|NYT

Bliv klogere på job og karriere med CA's nyhedsbrev til folk på arbejdsmarkedet.

Tilmeld dig CA|NYT

Career Toolbox

Få studie- og karriererelevant inspiration i CA's nyhedsbrev for studerende.

Tilmeld dig Career Toolbox

Følg CA på Sociale Medier